Misschien kennen jullie heksje Lilly nog niet. We stellen ze even voor.

Lilly is een heel gewoon kind. Maar ze heeft iets ongewoons: een toverboek! Op een morgen vond Lilly het boek naast haar bed. Lilly had direct in de gaten dat er échte spreuken en geweldige tovertrucs in het boek staan. Een paar ervan heeft ze al uitgeprobeerd. Lilly is supervoorzichtig met haar toverboek. Niemand heeft ze erover verteld. Ze is een echte geheime heks. 

Heksje Lilly en de Verdwenen Elf

“Lilly zit op toneel.
Ze zijn bijna klaar voor de uitvoering.
Maar dan valt een van de elfen van het toneel.
Die kan een tijdje niet goed lopen.
Wie moet zijn rol nu spelen?
Lilly’s broertje Leon weet wel wat:
‘Ik wil de elf zijn!
Dan kan ik ook vliegen!
Ah, mag dat?’
Lilly denkt even na.
Het is wel een goed idee.
Maar Leon weet nog niks van elfen.
Wat nou als ze er een tovert?”

Recensie

De boeken van Heksje Lilly zijn hier een winner. Ze zijn niet te dik, dus het duurt maar een paar daagjes tegen dat er eentje uitgelezen is. Dat zorgt ervoor dat er doorgezet wordt in het lezen. Ook is de tekst goed afgewisseld met afbeeldingen die de tekst ondersteunen. De boeken gaan telkens over Heksje Lilly en haar broertje die avonturen beleven omdat Heksje Lilly nu niet echt heel goed kan toveren. Er loopt altijd wel iets goed fout.

De hoofdstukken zijn ideaal qua lengte om er een 2 tot 3 per avond te lezen als huiswerk. De lettergrootte vind ik wel wat aan de grote kant, maar het voordeel is dat je makkelijk kunt meevolgen als je naast het lezertje zit.
Af en toe zit er eens een moeilijker woord in, wat zorgt voor de nodige uitdaging. Zo verleggen de lezertjes hun grenzen en zijn ze trots dat ze een ‘moeilijk’ woord hebben kunnen lezen.

ISBN: 978 90 2068 325 7| Auteur: Knisper| Illustraties: Birgit Rieger | Uitgeverij: Kluitman | Pagina’s: 48| Leeftijd: vanaf 7 jaar | Te koop bij bv. Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

OPGELET: laat jullie kinderen de toverspreuken niet uitproberen, want wie weet wat er dan allemaal gaat gebeuren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *