De geboorte, meestal één van de mooiste periodes van het leven. Over en voor deze periode vind je in ‘Daar ben je’ prachtige prenten met bijhorende gedichtjes.

‘Daar ben je’

zo lief
zo zacht
zo klein

je kunt al iets
je kunt te mooi
voor woorden zijn

12 prenten met 12 gedichten voor de jongste kinderen en hun (groot)ouders. Een poëzie-prentenboek over de eerste 12 maanden. Over luiers, krampjes, knuffels en het ontdekken van de eerste woordjes. Over heel veel slapen, of juist niet …

Recensie

Dit is een boek die opgebouwd is uit 12 prenten met bijbehorende gedichten. Alle gedichten handelen over het eerste levensjaar van een baby, over krampjes, luiers, knuffels, … Ook het ontdekken van de eerste woordjes en het veel, of net weinig, slapen komen aan bod. In het ene gedicht slaat verwondering om in wanhoop, terwijl het in het andere gedicht omslaat in groot geluk.

De gedichten zijn voor iedere ouders herkenbaar en ze kunnen er hun eigen baby in herkennen. Bovendien is de stijl van de gedichtjes prachtig. Er wordt gewerkt met o.a. rijmwoordjes maar ook met beeldspraak. Daarnaast worden de gedichtjes op een zeer mooie manier verwerkt in de afbeeldingen. Dit zorgt ervoor dat de gedichtjes een extra gouden randje krijgen. Ook de cover geeft het boek een leuk extraatje mee.

‘Daar ben je’ is zeker een aanrader voor kersverse (groot)ouders. Zeker als je al kindjes hebt en ze een broertje of zusje bijkrijgen.

ISBN: 978 90 4512 480 3| Auteur: Hans & Monique Hagen| Illustraties: Charlotte Dematons | Uitgeverij: Querido | Pagina’s: 32| Leeftijd: iedereen | Te koop bij bv. Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *