Ik droom ervan om verre landen te ontdekken.
Wie ben ik?

Ik droom ervan om te vliegen als een vogel.
Wie ben ik?

Ik droom ervan om door de ruimte te zweven.
Wie ben ik?

Hoe zagen grote helden eruit toen ze klein waren en alleen maar konden dromen? Raad wie de kleine dromers later geworden zijn, van Rembrandt tot Napoleon – van Cleopatra tot Máxima.

Recensie

Het is een dun prentenboekje voor kindjes van om en bij de 6 jaar. Er wordt een kind afgebeeld in een authentiek kostuum en daarbij een korte omschrijving wat die persoon deed en de vraag wie hij/zij was. Op de volgende pagina kunnen de kindjes uit 3 volwassen personages kiezen, dit kan gemakkelijk door middel van de klederdracht. Als de pagina vervolgens omgedraaid wordt, vind je de naam van de persoon.

Op deze manier kunnen 6 personages geraden worden. Achteraan het boek is er een tijdlijn te vinden waar deze 6 personen en nog een aantal andere afgebeeld staan met een kort woordje uitleg. Op deze manier kunnen kinderen de 6 personages plaatsen in de tijd.

Het concept van het boek zit leuk in elkaar, de tekeningen zijn ook mooi en historisch. Persoonlijk vinden wij het minder aangezien het telkens gaat om blanke mensen en vooral mannelijke figuren. Het boek is niet echt mee met de huidige samenleving.

ISBN: 978 90 2142 329 6 | Auteur: Peter-Paul Rauwerda| Uitgeverij: Volt | Pagina’s: 32| Leeftijd: vanaf 4 jaar | Te koop bij bv. Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *