Tijdens deze moeilijke periode werd er hier al heel wat gelezen. Alleen vonden we met het pré-teachen, spelen en andere huishoudelijke taakjes nog geen tijd om de boeken te recenseren. Jammer want er verschenen al heel wat leuke boekjes. Je mag de komende tijd dus weer wat recensies verwachten. Eén van de leuke boekjes die we lazen was ‘Het Droomhuis’ geschreven door Zilveren Griffel-winnaar Maria van Donkelaar.

Het droomhuis

In het bos ziet Vos een vervallen huisje.
Dat ga ik opknappen, denkt hij. Ik maak er een droomhuis van!
Hij is nog niet weg of Das komt eraan.
Ook hij ziet het huisje en denkt: als ik dat opknap, wordt het mijn droomhuis.

De volgende ochtend begint Vos meteen
met het repareren van de muren.
’s Middags maakt Das het dak.
Zo gaat het een paar dagen:
Vos komt ’s ochtends klussen,
Das in de middag.
Maar dat weten ze niet van elkaar.
Tot het droomhuis klaar is …
Hoe zal dat aflopen?

Recensie

Iedereen droomt wel eens van een mooi huis. Hij/zij ziet dat dan als zijn/haar droomhuis. Zo ook Vos en Das als ze een vervallen huisje vinden in het bos. Beide dieren zien zich, na een grondige opknapbeurt, al wonen in dat huisje in het bos.

Beide beginnen te verbouwen en al snel is het huisje af. Maar omdat Vos ’s morgens verbouwt en Das ’s middags, denken ze ook dat het echt een droomhuis. Als het huisje af is nodigen ze hun vrienden uit om het te vieren. Maar dan staan ze beide aan het huisje. En natuurlijk komt daar ruzie van en maken ze elkaar bang door te vertellen welke dieren op bezoek komen. Maar dan verloopt de avond van het feestje toch anders dan ze gedacht hadden.

‘Het Droomhuis’ is een prachtig boek in rijmvorm. Naast de fijne tekst met thema’s vriendschap en ruzie, is het boek ook prachtig geïllustreerd. Het zijn zeer sfeervolle tekeningen die goed aansluiten bij het verhaal. Bovendien zijn ze enorm gedetailleerd. Het boek is niet alleen ideaal om voor te lezen en te spreken over de thema’s die behandeld worden. Het is ook ideaal voor beginnende lezertjes. Waarna ze zelf kunnen praten over hun gevoelens bijvoorbeeld.

Auteur: Maria van Donkelaer
Illustraties: Jan Braamhorst
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Pagina’s: 36
Leeftijd: 4 jaar
ISBN: 978 90 5116 723 8

Dit prachtige prentenboek is o.a. te koop bij de betere boekhandel en online bij:
Bol.comProxisStandaard BoekhandelBookspot

Pin it
Pinterest: Het Droomhuis

Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *