Heb jij een ingewikkeld leven die zorgt voor een warboel in jouw hoofd? Dan is dit boek misschien wel een ideaal stukje lectuur?

Het geheim van Lena Lijstje

Ik heet Lena.
Ik maak altijd lijstjes omdat ik niet goed kan kiezen. Maar ook om de warboel in mijn hoofd op te ruimen. Dat is wel nodig, want mijn leven is érg ingewikkeld, vooral sinds mijn ouders gescheiden zijn. Ik heb nu twéé stiefmoeders! Ik ben op mijn stiefbroer, én ik heb een erfenis gekregen.
En hierdoor heb ik een hele lijst geheimen!

Recensie

Het boek is opgedeeld in hoofdstukken, hierdoor kan het kind makkelijk zeggen van ik lees vandaag 1 of 2 hoofdstukken en dan is mijn dagelijkse kwartierlezen ook weer achter de rug. Dit zorgt voor een duidelijke hoeveelheid die gelezen zal worden, structuur is een heel belangrijke in het volhouden van iets.

Het boek op zich spreekt wel aan, het is een combinatie van tekst en illustraties. De lettergrootte is wel een kleiner dan bij vergelijkbare boeken. Misschien is dat wat jammer? Het boek is in de ik-vorm geschreven. Persoonlijk vind ik dat een schrijfstijl waar je wat moet in komen. Sommige boeken vind ik niet zo goed als ze in deze vorm geschreven zijn, maar bij deze heb ik er geen probleem mee.

In het boek wordt ook geregeld overgegaan naar de lijstjes die Lena allemaal maakt. Dat zorgt voor een onderbreking in de tekst. Op deze manier kan de lezer wat op ‘adem’ komen tijdens het lezen.

Ik vind dat de kaft aanspreekt tot lezen en de tekst valt heel goed mee. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden?

ISBN: 978 90 214 2605 1 | Auteur: Francine Oomen | Illustraties: Francine Ommen | Uitgeverij: Volt | Pagina’s: 136 | Leeftijd: vanaf 8 jaar | Te koop bij bv. Bookspot en Standaard Boekhandel.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *