Wetenschap niks voor kinderen? Of juist wel? Met ‘Het mysterie van NIKS en oneindig veel snot’ is er een ongelooflijk leuk wetenschapsboek op kindermaat uitgekomen. Dit boek is het derde wetenschapsboek van Andy Riley. Als opvolger van “Het raadsel van alles wat leeft” en “Het wonder van jou en je biljoenen bewoners” zorgt Andy ook deze keer voor een prachtig geïllustreerde ‘atlas’.

Naast de kaft en de gouden bladranden bevat het boek ook enorm veel mooie tekening om alle uitleg op een passende manier te illustreren. In dit deel leer je hoe het heelal is ontstaan, maar ook over de verschillende dimensies, de snelheid van het licht en geluid, … Dit allemaal perfect geschreven op maat van kinderen vanaf het vijfde leerjaar en jonge tieners. Ideaal dus om kinderen niet alleen kennis te laten maken met wetenschap, maar ook om te laten zien dat wetenschap niet saai hoeft te zijn.

Het mysterie van NIKS en oneindig veel snot


Hoe is ons heelal ontstaan? Was het er altijd al? Of was er ooit niets? Maar hoe kan er uit niets een heelal ontstaan? Waar komen de zon en de sterren en planeten eigenlijk vandaan? Hoe zag de ruimte eruit voordat de sterren bestonden? Was er toen al licht? En klopt het dat er meerdere universums zijn?

In een duizelingwekkende vaart brengt dit boek je heel dicht bij het begin van ons heelal. Tot een miljoenste van een biljoenste van een biljoenste van een biljoenste seconde vanaf het eerste moment om precies te zijn … Onderweg kom je van alles tegen. De oerknal, zwarte gaten en donkere materie. Deeltjes en antideeltjes. Einstein en E=mc². Je komt het te weten hoe je door de tijd kunt reizen, waarom Supergrover op Elmo lijkt als hij door de ruimte schiet en waarom ons universum verdacht veel lijkt op een bosbessencake (en hoe je er zelf eentje maakt). Zo ontdek je alles over het grootste mysterie van de mensheid. Sterker nog: wie weet los jij het wel op!

Auteur: Jan Paul Schutten
Illustraties: Floor Rieder
Uitgeverij: Gottmer
Pagina’s: 160
Leeftijd: vanaf 11 jaar
ISBN: 978 90 257 6840 9

‘Het Mysterie van NIKS en oneindig veel snot’ is te verkrijgen in de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com, Proxis en Bookspot.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *