Hier zijn heus geen yeti’s!’ is het tweede deel uit de reeks ‘Het niets aan de hand hotel‘. Een reeks over een wel heel speciaal hotel ergens aan de kust in Engeland. Een hotel waar gewone mensen niet op reis gaan, maar waar wezens hun thuis voelen. Tijd om te bibberen en te beven?

Hier zijn heus geen yeti’s!

Frankie Baluster en zijn ouders kijken uit naar het zomerse nieuwjaarsfeest Trollewende. Het belooft een troltastisch weekend te worden!

Maar als een magische sneeuwstorm een complete yeti-familie het hotel in blaast, is niet iedereen daar blij mee. Keet Krabauter kwam juist voor zon en warmte en is zo kwaad dat ze het hele hotel vervloekt. En ze is niet de enige dit roet in het eten wil gooien. Lukt het Frankie en zijn nieuwe yeti-vriendin Zingri om het hotel te redden.

Recensie

Het boek begint heel grappig en origineel, met ‘reizigersbeoordelingen van het Niets-aan-de-hand-hotel’. Deze ‘Trolvakantie-beoordelingen’ blijken korte boekrecensies te zijn van bekende (Engelse) auteurs! Het verhaal wordt vervolgens verteld door Frankie Baluster. Hij woont en werkt in het hotel, net als zijn ouders. Dat dit een krankzinnig verhaal is, geeft hij zelf ook toe, maar ja… in het Niets-aan-de-hand-hotel is altijd VAN ALLES aan de hand (blz. 187). Niet zo gek, want het hotel is eigenlijk van Frankies oma en Frankies oma is een trol. Een echte. En het hotel is voor alle magische wezens die er even tussenuit willen om te genieten van een welverdiende vakantie.

Vooral de smakelijke vertelwijze van Frankie (en dus van schrijver Steven Butler en vertaalster Merel Leene) werkt enorm op de lachspieren. Het is een zeer origineel verhaal, met verrassende personages en nóg verrassender gebeurtenissen. Frankie spreekt de lezer regelmatig even enthousiast aan, om hem/haar aan te moedigen verder te lezen.

Auteur: Steven Butler
Illustraties: Steven Lenton
Uitgeverij: Kluitman
Pagina’s: 236
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 978 90 206 7468 2

Dit tweede deel van ‘Het niets aan de hand hotel’ is te koop in de betere boekhandel.
Online kan je het boek bestellen bij o.a.:
Bol.com | Proxis | Bookspot


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *