Het is bijna zover. De voorbereidingen voor het nieuwe pretparkseizoen lopen op zijn einde. De meeste pretparken openen de deuren op 4 april, bij de start van de paasvakantie. Zoals gewoonlijk pakken vele pretparken uit met enkele nieuwigheden in de vorm van nieuwe of opgefriste attracties of shows. Ook de bestaande attracties hebben een grondige controle gekregen om de vele duizenden gasten op een veilige manier te mogen ontvangen. Maar wat zijn nu de bijzonder nieuwigheden in de gekende parken? Een kort overzicht willen we jullie niet achterhouden.

Bobbejaanland

In Bobbejaanland wordt vooral uitgekeken naar de opening van de nieuwe attractie ‘The Forbidden Caves’, een nieuwe ‘ride’ door de regenwouden van Zuidoost-Azië. Het park heeft nog niet veel details over deze attractie bekend gemaakt en bouwt zo de nieuwsgierigheid van de bezoekers op.

Walibi

Walibi opent dit seizoen reeds voor de veertigste keer haar deuren. Voor deze verjaardag pakt het park uit met een nieuwe snelle glijbaan in Aqualibi. Op het programma tot 8 november staan ook een aantal verrassingen, die het nog geheim wil houden en ten gepaste tijden prijs gaat geven. Een nieuwe attractie in Walibi is pas voorzien voor volgend jaar.

Bellewaerde

Ook Bellewaerde zal zijn deuren openen op 4 april. Het Ieperse pretpark pakt dit jaar uit met de stunt & dive show ‘Gold Rush’. Hierin wordt de bezoeker meegenomen op een zoektocht naar goud in een ondergelopen mijnschacht. ‘De Kleine Prins’ is een nieuwe 4D-film, over het gelijknamige boek van Antoine de Saint-Exupéry. Maar Bellewaerde is niet enkel een park met attracties. Ook de vele dieren maken van dit West-Vlaamse park een topper. Hier valt een nieuwe roofvogeldemonstratie op die loopt vanaf de zomer.

Plopsaland

Plopsaland De Panne opent pas op zondag 5 april de deuren. Het park in De Panne blaast dit jaar vijftien kaarsjes uit. Natuurlijk is dat een reden om de feesthoedjes boven te halen. Elke dag zal er door het park een verjaardagsparade passeren waarin de bekende Studio 100-figuren de hoofdrol spelen. Naast deze parade is het FC De Kampioenencafé één van de publiekstrekkers. Dit gekende café zal zich definitief installeren in Plopsaland. Ook het Kermisplein van Samson & Gert kreeg een grondige een make-over.

Naast Plopsa De Panne heeft Studio 100 nu ook zijn allereerste waterpark geopend. Plopsaqua in De Panne is ruim 4.000 vierkante meter groot. Het waterpark heeft onder andere een ruim speelgedeelte met 3 zwembaden en 6 glijbanen, bubbelbaden, waterkanonnen, een wildwaterbaan en een speeldorp met verschillende watereffecten. De Skydrop is hier één van de toppers.

Plopsa Coo, het pretpark in de Ardennen, heeft dit seizoen ook een nieuwe attractie. De nieuwe waterattractie, ‘Dino Splash’, is opgebouwd rond een reusachtige vulkaan en volledig in dinosaurusthema gedecoreerd. De spectaculaire attractie bevat 3 glijbanen. Plopsa Coo gaat open op 4 april.

Efteling

Het pretpark in het Nederlandse Kaatsheuvel is heel het jaar geopend. Ook hier zal er dit jaar een nieuwe attractie worden geopend. Tegen de zomer zou Baron 1989 moeten openen. Een spectaculaire divecoaster helemaal in het mijnwerkersthema.

Toverland

Toverland start zijn zomerseizoen op 28 maart. Het Nederlandse pretpark in Sevenum opent dan ook direct haar nieuwste attractie: Maximus’ Blitz Bahn. Een nieuwe bobbaan die onderdeel uitmaakt van het Oostenrijkse themagebied dat in de tweede hal (Magic Forest) is ontstaan. Om het Oostenrijks thema verder door te trekken opent tegenover de Blitz Bahn ook een echte Biergarten.

De ingang van Maximus’ Blitz Bahn is een grote Oostenrijks chalet. Ook de wachtrij bevindt zich in deze chalet. Het wachten wordt zo een stuk aangenamer. De Oostenrijkse chalet is namelijk het woonhuis van Maximus Müller. De wachtrij loodst je doorheen Müllers huis. Het toffe aan een rit op deze bobbaan is dat je na afloop van de rit kunt zien welke rondetijd je hebt neergezet. De gereden rondetijd kun je vervolgens, samen met jouw actiefoto van de Blitz Bahn, op een speciale website invoeren. De snelste gasten op de Blitz Bahn maken bovendien nog kans op toffe prijzen.

Dierenparken

Ook de dierenparken pakken uit met enkele nieuwigheden. Zo zijn de uniformen in de Antwerpse Zoo en Planckendael vernieuwd. Maar dat is nog niet alles. In de dierentuin van Antwerpen gaat in de paasvakantie het Rifaquarium open. Dit aquarium is het op één na grootste van Europa. Rond Pasen komen ook nog eens nieuwe koala’s zich huisvesten in een heel vernieuwd deel van de dierentuin.

In het Mechelse Planckendael zijn er geen extreme veranderingen dit jaar. Maar in dit dierenpark is er dan weer sprake van een heuse babyboom. Planckendaal mocht dit voorjaar al enkele nieuwe gasten verwelkomen waaronder een nieuwe babygiraf.  Een tweede babygiraf is trouwens nog op komst. Maar ook in het olifantenverblijf kondigen zich dit jaar nog twee geboortes aan.

Dierenpark Pairi Daiza in Brugelette wil nog geen tipje van de sluier onthullen over wat het dit seizoen voor de bezoekers in petto heeft. Maar de panda’s die vorig jaar arriveerden zijn nog steeds een publiekstrekker.

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *