Het sneeuwt! Iets wat we in de winter toch soms horen bij onze kindjes. En dat is normaal, want sneeuw is toch wel iets wonderlijks. Zeker in de ogen van jonge kinderen. En het wonderlijke van sneeuw … dat vinden we in dit prachtige boek.

Het sneeuwt

“Sneeuw doet heel veel dingen.

Het begint, het bedekt.
Het flopt, het volgt.

Het stormt en straalt en sneeuwt
en sneeuwt en sneeuwt.

En uiteindelijk … verdwijnt het!

Ga mee op pad met een meisje en
haar hond en ontdek hoe
magisch, prachtig en
Wonderlijk sneeuw is.”

Recensie

Dit boek wekte bij mij persoonlijk een glimlach op mijn gezicht. Een prentenboek vind ik sowieso altijd wat moeilijker, aangezien ik daar echt wel selectief in ben. De afbeeldingen zijn echt heel mooi getekend en wekken het correcte gevoel op.

Iedere twee pagina’s staat er een kort zinnetje met wat sneeuw kan doen, zo komen alle mogelijke eigenschappen van sneeuw aan bod. Bij ieder zinnetje is een passende prent getekend en gekleurd. De tekening roept het correcte gevoel bij het zinnetje op. In de tekeningen is er rekening gehouden met diversiteit. De kindjes hebben een andere huids- en haarkleur.

ISBN: 978 90 4532 613 9| Auteur: Kate Gardner| Illustraties: Brandon James Scott | Uitgeverij: Flamingo Kinderboeken | Pagina’s: 32| Leeftijd: 4 tot 6 jaar | Te koop bij bv. Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *