Gezelschapsspellen, je hebt ze in allerlei geuren en kleuren. Met Hansa Teutonica haal je een echt strategisch spel in huis. Een spel waarbij je enorm veel vrijheid hebt in het kiezen en gebruiken van je acties. Maak slim gebruik van je koopmannen en groothandelaren en verbeter tijdig je eigenschappen. Maar houd ook je tegenstanders voortdurend in de gaten. Door gebruik te maken van de mogelijkheden die zich voordoen verdien je zo meer prestige. Combineer je de onderdelen het beste dan zal je de meest succesvolle handelaar in de geschiedenis van de Hanze worden.

Het doel als speler in Hansa Teutonica is je aanzien binnen de Hanze te vergroten. Dit is op meerdere manieren mogelijk. Vorm bijvoorbeeld een netwerk van steden, ontwikkel de eigenschappen van je handelaren of open handelskantoren. Daarnaast kan je handelsroutes claimen. Dit doe je door alle verbindingspunten tussen twee handelssteden te bezetten. Doormiddel van je handelaren maak je het je tegenspelers moeilijk maken door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de ander zijn of haar handelsroute niet compleet kan maken.

Hansa Teutonica Big Box

Naast het originele spel is vanaf ook de Big Box beschikbaar. Deze editie van Hansa Teutonica bevat maar liefst drie verschillende speelborden. Daarnaast zijn er 9 extra opdrachtkaarten toegevoegd. Voor ervaren kooplieden bevat de doos nog een extra uitbreiding. Zo kun je ieder spelletje afwisselen! Naast je eigen kooplieden moet je in dit spel ook de andere spelers goed in het oog houden wat hun plannen zijn en hoe jij het beste van hun plannen kan profiteren.

De Duitse Hansen

De Duitse Hanze was tijdens de middeleeuwen een samenwerkingsverband van voornamelijk kooplieden uit Noord-Duitsland. Steden die zich aansloten bij de Hanze van Kooplieden en Steden werden Hanzesteden genoemd. Het samenwerkingsverband tussen de Hanzesteden is nooit gebaseerd geweest op een verdrag of contracten. Het is daarom moeilijk om alle steden die tot de Hanze behoorden precies aan te geven. Daarnaast is het niet duidelijk wanneer steden zich bij de Hanze aansloten. Bekende Duitse steden uit dit samenwerkingsverband zijn o.a. Bremen, Keulen en Lübeck.

Hansa Teutonica is onder andere verkrijgbaar in de betere spelletjes winkel, op de webshop van White Goblin Games en Het Spelhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *