Lezen is in deze digitale tijden wat naar de achtergrond verdrongen. Maar het is nog steeds belangrijk dat kinderen en jongeren boeken blijven lezen. Is het niet de papieren versie, dan wel een e-book. Daarom zullen ook wij hier regelmatig leuke boeken belichten. Eén van de nieuwste en leuke boeken van dit ogenblik is “Ik heet Jan en ik ben niets bijzonders”. Niet enkel door de leuke manier van schrijven van Kathleen Vereecken, maar ook dankzij de fijne illustraties van Eva Mouton. De illustraties van Eva Mouton schitteren o.a. in enkele boeken van Kapitein Winnokio.

Jan is een doodgewone jongen. Hij wil niets liever dan bijzonder worden. Maar hoe doe je dat?
Ik ben negen en ik ben niks bijzonders. Alleen mijn naam al. Ik heet Jan. Net als mijn vader. En mijn grootvader en zijn vader. Als ik in de spiegel kijk, is er weinig te zien. Ik ben niet klein en niet groot. Niet dik en niet dun. Mijn haar is niet blond en niet bruin. Mijn ogen zijn zo grijs als een lucht vol wolken. Ik ben gewoon. Zo gewoon, dat geloof je niet. Zo gewoon dat ik zin heb om het uit te schreeuwen! Het is genoeg geweest. Ik ben het zat. Vanaf morgen zal alles veranderen. Ik word bijzonder. Wacht maar af.

“Ik heet Jan en ik ben niets bijzonders” verscheen bij Lannoo en is te koop bij o.a. Standaard Boekhandel, Proxisazur en Bol.com

Auteurs: Kathleen Vereecken – Eva Mouton
Uitgeverij: Lannoo
Pagina’s: 128
Leeftijd: vanaf 7 jaar
EAN: 
9789401421799

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *