Urbanus viert zijn 70ste verjaardag. De komiek is ook nu nog steeds populair bij jong en oud. Om deze verjaardag in stijl te vieren pakt de Belgische kledingketen JBC daarom uit met een genderneutrale collectie voor kinderen. En dit ter gelegenheid van de nieuwe animatiefilm “Urbanus: De vuilnisheld“.

De collectie werd een vrolijke mix van T-shirts en sweaters in de typische Urbanuskleuren. Dit zowel voor kwajongens en stoere meisjes. De collectie is vanaf eind februari beschikbaar in de Vlaamse en tweetalige JBC-winkels alsook online.

Een knotsgekke collectie

Om deze knotsgekke collectie te ontwerpen zat JBC samen met de makers van “Urbanus: De Vuilnisheld“. Samen bekeken ze de preview van de animatiefim, waarna de ontwerpers van JBC een genderneutrale collectie ontwierpen dat inspeelt op de film.

Voor de collectie werd er in de designs gewerkt met de meest iconische Urbanus-figuren. Zo zit er een donkerblauwe sweater in de collectie met het opschrift: “Waar zit dat gat hier in deze trui?“. Deze quote linkt aan een scène in de film waar er een gat in de grond is ontstaan.

Ook Nabuko Donosor, de hondachtige hittentit, mocht niet ontbreken op enkele designs. Zo verstopt hij zich op de meest onverwachte plaatsen zoals achter het streeppatroon, op de rug en in het borstzakje.

De gehele collectie is genderneutraal waardoor alle stuks geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes. JBC komt daarbij tegemoet aan een maatschappelijk tendens waarbij de grenzen steeds meer vervagen tussen wat typisch jongens- of meisjesachtig is. 

De Urbanuscollectie is vanaf eind februari beschikbaar in maat 116 tot 170 en in alle Vlaamse en tweetalige JBC-winkels en online op www.jbc.be/urbanus

Q: Zijn jullie (kinderen) ook fan van Urbanus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *