Een nieuw schooljaar is vandaag van start gegaan. Sommige kinderen starten in het kleuterschooltje, andere weer in de lagere school en de oudere kinderen beginnen al een een opleiding om bijvoorbeeld leerkracht of schrijnwerker te worden. Maar onze kleinere kindjes dromen nog van verschillende beroepen die ze later willen doen.

Wil jij profvoetbakker, bakker of dierenverzorgster worden? Of toch liever een prinses? In dit boek komen verschillende beroepen aan bod waar er een versje rond gemaakt wordt.

Ik weet wat ik worden wil

Ik word later klusjesman
en als ik trouw
trouw ik met
een klusjesvrouw

raampje vervangen
gang behangen
vraag het maar

ondertussen
even kussen

nieuwe deur
muren een kleur
komt voor mekaar

Wat wil jij later worden? Klusjesman of dirigent? Prinses, piraat, politieagent? Moeder of chauffeur? Juf of pretparkdirecteur?

Een versjesboek met 34 beroepen om uit te kiezen.

Recensie

In het boeken komen zowel voor de hand liggende beroepen, zoals kapper, dokter en klusjesman, als minder voor de hand liggende beroepen, zoals acrobaat, diepzeeduiker en minister-president, aan bod. Van ieder beroep is er een gedichtje gemaakt, het ene al langer dan het andere. De gedichtjes zijn allemaal heel herkenbaar geschreven voor de kinderen. Ze beschrijven de job vanuit de ogen van de kinderen, zonder al teveel te verbloemen. Ze lezen aangenaam en zijn ook geschikt om voor te lezen voor het naar slapen gaan. Zo kun je eens iets anders lezen dan een verhaaltje.

ISBN: 978 90 257 7533 9 | Auteur: Erik van Os & Elle Van Lieshout | Illustraties: Mies van Hout | Uitgeverij: Gottmer | Pagina’s: 72 | Leeftijd: vanaf 3 jaar | Te koop bij o.a. Bol.com en Standaard Boekhandel.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *