Wie zingt er thuis nog samen met de kindjes liedjes uit grootmoederstijd? Wij slaan soms wel eens aan het zingen, maar de tekst is vaak anders. Dat heeft vooral met cultuur en opgroeiomgeving te maken. Maar ook zijn sommige kinderliedjes regio-gebonden waardoor sommige woorden in de Westhoek soms anders zijn dan in’t Waasland of in Nederland anders dan in Vlaanderen.

Ik zag twee beren …

“Ik zag twee beren broodjes smeren,
O, Het was een wonder.
Het was een wonder boven wonder,
dat die beren smeren konden.
Hi, hi, hi! Ha, ha, ha!
‘k Stond erbij en ik keek ernaar.

Vijftig bekende kinderliedjes uit grootmoeders tijd komen opnieuw tot leven in dit vrolijke liedjesboek, met tijdloze papiersnijkunst van Thysa Zevenbergen. Zing je mee?”

Recensie

Ik zag twee beren …” is een leuke leidraad om liedjes uit de oude doos terug boven te halen en deze te zingen met de kleintjes. De meeste komen ons bekend voor en voor andere heb je gelukkig het internet om je verder te helpen.

Alle liedjes zijn voorzien van een bijpassende illustratie. Deze illustraties zijn gemaakt aan de hand van papiersnijkunst. Iets die ook zowat uit grootmoeders tijd komt, denk ik.

Wij vinden het alvast een heel leuk boek om in huis te hebben. Zo zingen we soms nog eens wat onbekendere kinderliedjes en blijven deze bekend bij onze kindjes.

ISBN: 
978 90 2142 379 1| Auteur: Thysa Zevenbergen| Illustraties: Thysa Zevenbergen | Uitgeverij: Volt | Pagina’s: 96| Leeftijd: vanaf 2 jaar | Te koop bij bv. Bol.com

Q: Wat is jullie lievelings liedje uit grootmoederstijd?


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.
Uitgelichte afbeelding: Julia Kuzenkov op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *