De Kleine Prins … Vele onder ons hebben het boek van Antoine de Saint-Exupéry, al dan niet verplicht, gelezen op school. Ook ik heb het boekje vroeger gelezen, in het Frans. En eerlijk ik was onder de indruk. Een prachtig modern sprookje voor jong en oud.

En De Kleine Prins is weer helemaal in want ook in het Ieperse pret- en dierenpark Bellewaerde loopt momenteel een prachtige 4D kortfilm van De Kleine Prins. Het lezen van het boek is bij mij al wel even geleden maar het verhaal en de prachtige animaties deden mij nog steeds verstomd staan. Zo ook de nieuwe animatiefilm die sinds vandaag in de cinema speelt. De makers van o.a. Kung Fu Panda zorgden met verschillende animatietechnieken dat deze film van De Kleine Prins zowel jong als oud kan boeien.

De Kleine Prins

De moeder van een negenjarig meisje heeft een heel ‘levensplan’ voor haar dochtertje uitgetekend. Het leven van dit meisje staat dan ook volledig in het teken van school en volwassen worden. De hele zomer zit ze te blokken achter haar bureau. Maar dan zoekt een oude buurman, een piloot, contact met haar. De piloot vertelt het meisje over een magische ontmoeting, lang geleden, met een kleine, wijze prins die een wereld van kansen, avonturen en liefde voor hem opende. Door de vriendschap met de oude piloot gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open en ontdekt ze dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is.

De kleine prins is een prachtige en ontroerende familiefilm geregisseerd door Mark Osborne (Kung Fu Panda). Voor deze film werden diverse animatietechnieken gebruikt om de verschillende werelden een eigen sfeer te geven. De film is gebaseerd op de bestseller “Le petit prince” van Antoine de Saint-Exupéry over de magische avonturen van een klein en wijs jongetje. Met vertaling in zowat 260 talen en dialecten en 145 miljoen verkochte exemplaren is het één van de meest verkochte boeken ter wereld. Geniet alvast van de prachtige trailer en laat ons zeker weten wat je van de film vond als je deze bent gaan bewonderen in de cinema.

Voor de Vlaamse versie van De Kleine Prins zijn o.a. Jan Decleir en Charlotte Vandermeersch als stemmen gevraagd. De Kleine Prins speelt vanaf vandaag, 29 juli, in de cinema.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *