Ze zijn terug! Na 14 jaar krijgt deze SUPER familie waar het recht op heeft, een tweede animatiefilm. En deze keer natuurlijk ook opnieuw in een Vlaamse versie. In 2004 verlosten de Incredibles Metroville van Syndrome. Maar in dit spannend vervolg is de reputatie van deze SUPER familie er slecht aan toe. Zo slecht dat er dringend iets aan gedaan moet worden.

Incredibles 2

Deze keer is het Helen (stem van Ann Reymen) die de eer van de SUPER familie moet herstellen. Bob (Karel Deruwe), de man des huizes, moet thuisblijven om de uitdagingen van het dagelijkse leven aan te gaan. En het is een hele uitdaging om te zorgen voor hun kinderen Violet (Aline Goffin), Dash (Jack Crets, zoon van Vlaams acteur Stany Crets) en Jack Jack. Deze verandering in het huishouden gebeurt niet zonder slag of stoot. Niemand heeft namelijk rekening gehouden met de opduikende krachten van de kleinste super in het gezin.

Naast de reputatie die terug moet opgeblonken worden zijn er ook een nieuwe dreiging in Metroville. De komst van nieuwe vijanden zoals The Underminer (Dirk Denoyelle), dwingt de familie Parr om samen te werken met hun vriend Frozone (Ronny Mosuse) om het gevaar te stoppen. The Underminder wil namelijk tunnels graven om zo heel Metroville te ondertunnelen en een oorlog te starten. Een vijand dus die zeker moet verslagen worden.

Elastigirl had haar handschoenen aan de kant kunnen leggen toen de populariteit van ‘supers’ op een laag pitje stond. Gelukkig deed ze dat niet want in INCREDIBLES 2 staat ze centraal in de campagne om haar ‘incredible supers’ terug in de spotlights te zetten. Hierbij krijgt ze krijgt de hulp van broer Winston (Gunther Lesage) en zus Evelyn (Cathy Petit). Ook ‘wannabe supers’ in dienst van Winston en Evelyn komen helpen om de strijd met de vijand aan te gaan.

Ook Edna Mode (Walter Baele) kan in deze sequel niet ontbreken en zorgt voor de fashionable touch. Daarnaast is er nog de overheidsagent van de National Supers Agency, Rick Dicker (Arnold Willems). Bovendien hebben de ‘supers’ deze keer een advocaat, Ambassador, nodig (Lulu Aertgeerts) om hun belangen te verdedigen.

Of  Mr. Incredible de huishoudtaken zal aankunnen? En Jack-Jack ook een ‘super’ wordt? Dat kan je vanaf 27 juni (zowel Vlaanderen als Nederland) ontdekken in de bioscoop.


Uitgelichte afbeelding: Disney Pixar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *