Prentenboeken, je hebt ze in alle geuren, kleuren en formaten. Maar Jane, de vos en ik is een heel apart prentenboek. Een boek over pesten en vriendschap. Ik las deze graphic novel vol bewondering.

Jane, de vos en ik

Hélène voelt zich helemaal alleen. Haar vriendinnen willen niet meer met haar omgaan en iedereen op school doet onaardig tegen haar. In de pauzes zou Hélène zich het liefst verstoppen. Maar dan gebeurt er tijdens schoolkamp iets onverwachts. Een vosje komt uit het bos zomaar naar haar toe. Vanaf dat moment lijkt het wel of Hélènes leven weer kleur krijgt.

Recensie

Als je Jane, de vos en ik voor een eerste keer bekijkt zou je het niet direct willen lezen. Toch werd de nieuwsgierigheid aangewakkerd toen ik het eens doorbladerde. De tekeningen vertellen een verhaal over gepest worden en niet meer goed in je vel zitten. Maar na de ontmoeting met het (kleurige) vosje veranderd heel de stijl van illustraties. Er komt kleur in waardoor het boek vrolijker wordt. Naast de speciale, doch prachtige tekeningen is er natuurlijk ook het verhaal. Een verhaal van gepest worden tot vriendschap, waar duidelijk de boodschap is dat pesten niet OK is. Door de speciale manier van illustreren en de bijhorende tekst, komt de boodschap zeer duidelijk over. Ondanks de terughoudendheid in het begin, ben ik toch van het boek gaan houden.

Auteur: Fanny Britt
Illustraties: Isabelle Arsenault
Uitgeverij: Quirido
Pagina’s: 104
Leeftijd: vanaf 11 jaar
ISBN: 978 90 451 2177 2

De graphic novel ‘Jane, de vos en ik’ is o.a. verkrijgbaar bij Proxis, Bookspot, Bol.com en de betere boekhandel.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *