Zijn je kinderen uit hun kleren gegroeid, maar zijn deze nog niet versleten? Dan is het leuk om ze een tweede leven te geven. Soms geef je ze aan vrienden of breng je ze naar bv de kringloopwinkel. Maar je kan nu ook via de Belgische modeketen JBC de te kleine kinderkledij een tweede leven laten inblazen. JBC ging een exclusieve samenwerking aan met het Nederlandse VintyKids. Modieus, kwaliteitsvol én duurzaam, dat kan met JBC en VintyKids.

VintyKids

Het is ons, ouders, wel bekend: kinderen groeien ontzettend snel en te kleine kinderkleding belandt zo maar al te gauw op de zolder. Jammer eigenlijk, want in de meeste gevallen is kleding van goede kwaliteit en nog in uitstekende staat. JBC ging daarom op zoek naar een manier om mooie kinderkleding een tweede leven te geven. Daarbij is de samenwerking tussen JBC en VintyKids, webshop voor tweedehands kindermerkkledij, de ideale stap naar het tweede leven voor kinderkledij.

Saartje Boutsen, CSR manager bij JBC, vertelt over het duurzame aspect van de samenwerking: “VintyKids en JBC, beiden familiebedrijven, delen dezelfde visie op duurzaamheid. Zo vermindert het hergebruik van kinderkleding onder andere de CO2-uitstoot, het waterverbruik en het verbruik van verfstoffen. Een win voor de klant, die nog iets kan terugverdienen op de kleding, en een win voor het milieu dus.”

Ook Sjaak Tolhuisen, CEO van VintyKids, vertelt wat meer: “Met deze samenwerking vormen VintyKids en JBC een sterke schakel tussen duurzaam ondernemen en mode.”

Kledij brengt op

De actie loopt reeds van 26 september en dit nog tot 6 november. Je kan al je te kleine, maar wel nog piekfijne, merkkledij voor kinderen met maten 80 tot 176 binnenbrengen in één van de JBC-winkels in België en Luxemburg. JBC voorziet hiervoor een handige Vintytas.

Na een zorgvuldige selectie zet VintyKids dan de binnengebrachte kledij online. Bij verkoop ontvang je 40 procent van de opbrengst. Is de binnengebrachte kledij toch niet geschikt voor verkoop, dan kan je kiezen de kledij aan een goed doel te schenken of terug te nemen. Doen jullie mee?

Meer informatie vind je op www.jbc.com/groeienmetjbc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *