Dat JBC inzit op het gebruik van duurzame materialen wisten we al. Maar nu komen ze weer met iets nieuws. In de I AM collectie zit nu een jas vervaardigd uit gerecycleerde petflessen. De jas zelf is gemaakt uit 100% gerecycleerd polyester. Dit bekom je door van petflessen polyester draad te maken die geïntegreerd wordt in de stof. Deze methode zorgt voor een glanzende én waterdichte stof.

Petflessen

Het verwerken van petflessen maakt stilaan opgang in de textielindustrie. Er zijn slechts enkele stappen nodig om het pet (of polyethyleentereftalaat) om te toveren tot gerecycleerd polyester. Het recycleren van petflessen tot materiaal voor de kledingsindustrie is véél beter voor het milieu. Zeker als je bedenkt dat gewone polyester van petroleum wordt gemaakt. Bovendien slinkt ook de afvalberg als petflessen een tweede leven krijgen in kleding. Ter illustratie: één duurzame jas uit de I AM collectie van JBC bestaat uit maar liefst twintig tot vijventwintig petflessen.

Draagbaar?

Een jas uit petflessen, is die dan ook modieus? Heel zeker, deze regenjas scoort heel hoog op de fashionbarometer van onze kinderen. De jas is verkrijgbaar in een glanzende diepgrijze kleur. Tevens zijn er subtiele grafische motiefjes in verwerkt. De afwerking van de jas is daarenboven heel verfijnd, met ritsen en koordjes in hetzelfde donkergrijs. Dankzij het gebruik van dit stevige petflessenmateriaal is het regenjack goed waterafstotend. Bovendien is hij ook goed bestand tegen de wind.

De jas is vanaf nu te koop in alle JBC winkels en op www.jbc.be. Hij is beschikbaar vanaf maat 122 tot en met maat 164 en kost 59,90 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *