Ons lichaam is een wonderlijk kluwen van spieren, gewrichten, bloedvaten, … Maar wat zit nu juist waar? Dat kunnen kinderen op een leuke manier ontdekken via dit fantastische boekje ‘jouw lijf’.

Jouw lijf

Weet jij welke ongelooflijke dingen jouw lijf allemaal kan?
Neem een kijkje in het menselijke lichaam met geweldige doorkijkpagina’s!

Ontdek alles over jouw lijf: wat doen je spieren, skelet, bloedsomloop, zenuwen en organen? En hoe werken al die onderdelen samen?

Recensie

Kinderen leren graag bij. Eén van de dingen die ze willen ontdekken is hun eigen lichaam. Hoe komt het dat mijn vingers bewegen, hoe kan het dat ik adem, waar gaat dat eten en drinken naartoe, … Als ouder en leerkracht kunnen we dingetjes uitleggen, maar wat is er leuker om dit ook zelf te ontdekken aan de hand van een leuk boek. Met ‘Jouw lijf’ is er een prachtig boekje verschenen om je lichaam van binnen en van buiten te ontdekken.

De teksten en afbeeldingen zijn perfect voor kindjes uit de lagere school en met de handige doorkijkjes kan je alles van het lichaam op elkaar zien liggen. Zo ontdekken onze kindjes waarvoor spieren dienen, welke onderdelen het skelet heeft, waar ons hart en longen liggen, …

Weten de kindjes hoe het lichaam in elkaar steekt. Dan sluit het boekje af met nog enkele fijne weetjes hoe we ons lichaam gezond houden. Maar ook dat we aan de binnenzijde allemaal hetzelfde zijn. Ook al zien we er allemaal anders uit. Toch een fijne boodschap om mee te geven aan onze kindjes de dag van vandaag.

Auteur: /
Illustraties: Hannah Alice
Uitgeverij: Gottmer
Pagina’s: 16
Leeftijd: 7 jaar
ISBN: 978 90 257 7330 4

Jouw Lijf is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online bij o.a.:
Bol.comProxisStandaard Boekhandel

Pin it
Jouw lijf

Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *