De kinderkamer is een belangrijke plek in huis, je kleine brengt er namelijk veel tijd door. Daarom is het van belang dat de temperatuur goed is in de slaapkamer van je kindje. Maar wat is de juiste temperatuur en hoe hou je het op de juiste temperatuur? In dit artikel ontdek je de beste tips om de juiste temperatuur in de kinderkamer te krijgen.

De ideale temperatuur

De perfecte temperatuur in een kinderkamer ligt een stukje lager dan dat de meeste ouders denken, namelijk 18 graden celcius. Het is voor een kindje belangrijk dat de temperatuur in de kamer constant is en dat er geen grote schommelingen zijn. Een tip is om een thermometer in de kamer te plaatsen, zodat je een goed idee hebt van de temperatuur.

Warm weer

Ventilators en frisse lucht

idealetemperatuur1Het is in ieder geval af te raden om airconditioning in de slaapkamer van je kleintje te plaatsen. Hierdoor koelt de kamer heel snel en flink af, waardoor je kindje het te koud kan krijgen. Daarnaast kunnen kinderen snel ziek worden van de koude lucht van een airco. Zet in plaats daarvan een ventilator in de kamer wanneer je kleintje nog niet slaapt. Zo komt er een hoop koele lucht in de kamer en kan je kleine rustig slapen zonder dat het geluid van de ventilator hem of haar wakker houdt. Ook is het verstandig om op koele dagdelen de ramen van de kinderkamer open te zetten en frisse lucht de kamer in te laten. Hiermee koelt de kamer ook goed af en met frisse lucht slaapt je kindje ook nog eens beter. Natuurlijk kan je ook ‘s nachts een raam op een kiertje zetten, zodat je kleintje de hele nacht frisse lucht in de kamer krijgt.

Dunne lakens en pyjama’s

Als het warm is, is het ook verstandig om je kleintje een dunne pyjama aan te doen en hem of haar onder een hoeslaken te laten slapen in plaats van onder een warm dekbed.

Gebruik zo min mogelijk elektrische apparaten

Bevindt de slaapkamer van je kind zich in de buurt van de droger? Let er dan op dat je deze minder gebruikt. Van elektrische apparaten, waaronder de droger, komt een hoop warmte af en hier kan je kind last van hebben wanneer hij of zij wil gaan slapen.

Koud weer

Zet de verwarming niet te hoog

Je kan de verwarming aan zetten, maar let er dan op dat je hem niet te hoog zet. Staat het bedje van je kind tegen de verwarming aan? Zet het bedje dan op een andere plek in de kamer. Je kleine kan het niet alleen snel te warm krijgen als hij of zij dicht bij de verwarming ligt, maar wanneer kinderen de verwarming aanraken kunnen er ook brandwonden opgelopen worden.

Duurzaamheid is belangrijk voor jou en je kindje. Door duurzaam te leven, zorg je namelijk beter voor de aarde waar je kleintje opgroeit. Daarom is het van belang dat je ook voor je verwarming een goede ketel kiest. Een condensatieketel is één van de milieuvriendelijkste verwarmingsketels. Daarnaast ligt de prijs van een condensatieketel niet hoog, wat het makkelijkere investering maakt.

Voorverwarmen van het bedje

idealetemperatuur2Het is ook een idee om het bedje van je kind alvast wat voor te verwarmen met bijvoorbeeld een warme kruik. Hierdoor is het aangenaam voor je kleine om in bed te liggen.

Leg een extra dekentje neer

Waar het in de zomer zaak is om je kleine een zo dun mogelijke pyjama aan te doen en alleen een hoeslaken over hem of haar heen te leggen, is het in de winter aan te raden om ze een dikkere pyjama aan te doen en een extra dekentje neer te leggen op bed. Zo heeft je kleintje het niet te koud en slaapt hij of zij goed. Natuurlijk is het wel zaak om niet te overdrijven, waardoor je kinderen het te warm krijgen. Let goed op of het onder hun pyjama niet te zweterig wordt, als dit wel zo is dan moet je gauw een laag dekens weghalen.

1 reactie

  1. […]    De juiste temperatuur in de kinderkamer… […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *