Wij zijn een lelijk stel,
een vreselijk lelijk stel.
Zo vind je er maar vijf op de sava-han-ne.

Dit zijn het wrattenzwijn, de hyena, de oorgier, de gnoe en de maraboe. Ze worden ook weleens de lelijkste vijf dieren van Afrika genoemd. Maar daar is niet iedereen het mee eens …

Ik ben een lelijk beest

“Ik ben een lelijk beest” is een leuk prentenboek op rijm. De stijl die we gewoon zijn van het duo Donaldson & Scheffler. Dit Britse duo kennen we onder andere van de succesvolle reeks “De Gruffalo”. In “Ik ben een lelijk beest” maken we kennis met de “Ugly Five” van Afrika. Dit zijn de lelijkste dieren uit het Afrikaanse continent. De dieren vinden van zichzelf dat ze lelijk zijn, en benoemen ook deze dingen. Ze komen elkaar tegen en gaan samen op stap. Tot ze plots andere dieren tegen komen die deze lelijkaards complimentjes geven. Want ondanks hun lelijkheid zijn ze onmisbaar op de Savanne.

Dit is een leuk prentenboek om samen met jullie kleuter te praten over de dieren in Afrika. Niet alleen over de gekende “Big Five” zoals o.a. de leeuw en de olifant. Maar ook over de lelijke dieren, de kleine dieren, … die ginder leven. Daarnaast is dit boek ook een opstapje om te praten over dat iedereen onmisbaar is, hoe mooi of knap ze ook zijn. Vraagjes die veel kindjes toch wel hebben en waaruit pestgedrag kan voortvloeien.

Auteur: Julia Donaldson
Illustraties: Axel Scheffler
Uitgeverij: Gottmer
Pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789025767556

“Ik ben een lelijk beest” van Julia Donaldson en Axel Scheffler is te verkrijgen in de betere boekhandel en online bij o.a. Uitgeverij Gottmer, Bol.com, Proxis en Bookspot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *