De gigagrappige Julius Zebra is terug in een derde deel! Na Rollebollen met de Romeinen en Bonje met de Britten beleeft deze grappige zebra nu zijn avonturen in het Oude Egypte in “Ellende met de Egyptenaren”. In Egypte wordt Julius aanzien voor een Paardengod. Julius en zijn makkers belanden in de stad Alexandria, waar ze als koningen worden behandeld. Helaas duurt het niet lang voor een van Julius’ vrienden een juweel steelt en zo een vloek over de hele groep afroept. Hoe gaat Julius zich hier weer uit zien te redden?

Julius Zebra: Ellende met de Egyptenaren

Hij is kampioen onder de gladiatoren!
De redder van alle gevangen beesten!
De rebel van het Romeinse Rijk!

Samen met zijn makkers belandt Julius in het Oude Egypte. Daar wordt hij aangezien voor een PAARDENGOD. Hij baadt al snel in ezellinnenmelk en wordt gekroond tot de nieuwe farao van Egypte. Maar hoelang zal dat goed gaan?

Dit derde deel in de reeks van Julius Zebra zit weer vol interessante weetjes. Deze keer gaan ze over het Oude Egypte. De weetjes zijn perfect op kindermaat. En net als heel het boek bevatten ze de nodige humor. Bovendien wordt het verhaal ook nu weer doorspekt met grappige illustraties. De illustraties zitten soms verwerkt in de tekst, andere keren vullen ze een volledige pagina. Maar telkens met de nodige tekstballonnetjes. Ook leuk is de paginanummering in Romeinse cijfers. Ken je deze nog niet? Dan kan je het achteraan in het boek leren. Daarnaast vind je achteraan ook een handige verklarende woordenlijst en het alfabet in hiërogliefen. Julius Zebra: Ellende met de Egyptenaren is een leuk en bovendien ook leerzaam boek vol met humor.

Auteur: Gary Northfield
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina’s: 328
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789024576968

Julius Zebra: Ellende met de Egyptenaren is te koop in de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com, Proxis en Bookspot.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Julius Zebra: Ellende met de Egyptenaren
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *