Disney herwerkte een klassieker tot een prachtige nieuwe film. Deze live action film vertelt het gekende verhaal dat geschreven is door Rudyard Kipling. Het verhaal van Mowgli, die opgroeid in een roedel wolven, is ondertussen meer dan 100 jaar oud, maar kan zowel jong als oud nog steeds boeien. Ook dankzij deze nieuwe Disney-film blijft dit verhaal over vriendschap levendig.

Het verhaal

Gedwongen om de enige ‘thuis’ die hij ooit gekend heeft en zijn dappere en beschermende wolvenmoeder Raksha te verlaten, vertrekt Mowgli op een spannend en bloedstollend avontuur waarin hij zichzelf zal ontdekken. Hij wordt tijdens zijn reis begeleid door zijn strenge mentor, panther Bagheera, en de vrijgeestige beer Baloo. Onderweg kruist Mowgli de wegen van andere junglebewoners die niet altijd de beste bedoelingen met hem hebben, zoals Kaa – een python die met haar verleidende stem en blik het mensenjong zal hypnotiseren – en de gladde King Louie die Mowgli probeert te overtuigen hem het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem te onthullen: vuur.

Recensie

Disney staat bekend om zijn prachtige (animatie)films. En met The Jungle Book houden ze hun reputatie hoog. We kenden dit verhaal al van het (strip)boek en van de tekenfilm die ondertussen een echte Disney klassieker is. Deze nieuwe live action film dompelt je onder in de prachtige jungle waar Mowgli opgroeide in een roedel wolven. De film zit vol actie, humor en vriendschap. De computer geanimeerde beelden zijn prachtig en indrukwekkend. Dit kan je ook zeggen van de acteerprestatie van de twaalfjarige Neel Sethi die zich enorm inleefde in zijn rol. Hierdoor merk je niet dat hij deze rol moest opnemen met poppen, waarna dit naadloos in de computeranimatie werd gebracht.

Wat gelijk opvalt bij deze versie The Jungle Book zijn de prachtige animaties van de jungle. Dit wordt nog eens enorm versterkt in de 3D-versie van de film. De toegevoegde waarde van 3D is bij deze film dan ook duidelijk zichtbaar. Niet alleen de prachtige kleurige beelden in de jungle zijn prachtig ook de wat afgelegen donkere delen, zien er werkelijk fantastisch uit. Hoewel bijna heel de film door de computer is gecreëerd valt dit totaal niet op. Ook de dieren werden op een super manier tot leven gebracht.

The Jungle Book is vanaf 13 april te bewonderen in de meeste bioscopen. Dit zowel in 2D als in 3D. Hij wordt enkel vertoond in de originele versie met Nederlandse (en Franse) ondertitels. In België is hij KNT, maar in Nederland kreeg hij het label 12+.

Wij zagen de film in 3D en raden de film aan voor kinderen ouder dan 10.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
The Jungle Book (3D)
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *