De dochter des huizes is op een leeftijd gekomen dat ze voorlezen fijn begint te vinden. We beginnen dus volop voor te lezen en verhaaltjes te verzinnen bij de prentenboeken. Met Halloween in aantocht viel mijn oog op “Kaatje, Eerste vertelboek: Brrr, het spookt!”. En omdat de dochter momenteel in een periode zit waarin Kaatje niets verkeerd kan doen besloot ik het boekje te kopen. Een griezelboekje voor kleine kindjes? Neen, dat is het zeker niet.

In de gekende stijl van Kaatje beleeft ze samen met Victor en Kamiel vijf korte avontuurtjes. Vijf verhaaltjes waarin griezelen centraal staat, maar waarin dit bestreden wordt met de nodige dosis humor. Het boekje is geschreven in een leuke vlotte stijl die ideaal is om voor te lezen aan kindjes vanaf +/- 3 jaar. De illustraties in het boek hebben een spookachtige invalshoek maar zijn zeker niet angstaanjagend voor kleine kindjes. Voorlezen gebeurt hier tijdens deze herfstachtige dagen dus uit “Brrr, het spookt!” met een aandachtige dochter op de schoot die zelf haar uitleg doet bij de tekeningen.

Kaatje, eerste vertelboek: Brrr, het spookt! is te koop bij o.a. Standaard Boekhandel, Proxisazur en Bol.com. De richtprijs voor dit leuke boekje is € 9,99.

In dit verhalenboek is het lekker griezelen geblazen met Kaatje en haar vrienden. Het gehuil dat Kaatje buiten hoort … zou dat een weerwolf kunnen zijn? En wie zijn die vreemde wezens die onze vrienden zien aan het spookkasteel? Gelukkig zijn ze altijd dicht bij elkaar. Zo heeft Kaatje de perfecte oplossing wanneer Kamiel een nachtmerrie heeft gehad. En bovendien: spoken bestaan niet, toch?

Auteur: Kathleen Olaerts
Illustraties: Pascal Vermeersch
Uitgeverij: WPG / Manteau
Pagina’s: 60
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
ISBN: 9789002256707

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Kaatje, eerste vertelboek: Brrr, het spookt!
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *