De kinderkamer is voor vele kinderen een veilige plek om even tot rust te komen, te studeren en misschien ook te spelen. Het is dan ook belangrijk om te zorgen dat kindjes zich hier thuis voelen. Een mooi opgeruimde kamer helpt hierbij maar ook een leuk kleurtje tegen de muur helpt. Maar op een geschilderde muur past natuurlijk een een fijne poster of tekening.

Posters

Ook hier denken we al enige tijd na om de kinderkamer te decoreren. Momenteel hangen er nog verschillende tekeningen uit de dochter haar jongere jaren. Een update naar een kamer van een bijna tiener kan dan nooit geen kwaad. Tijd dus om eens op zoek te gaan naar enkele leuke posters die in de kinderkamer passen. Na wat rondsurfen vonden we enkele die perfect passen bij onze kleine meid. Zo kozen we voor een gepersonaliseerde poster rond haar geboorte om die dan te flankeren met enkele leuke spreuken die perfect bij haar passen. Ook een Dino (Baby Dinosaurus No2), het symbool van haar geboortekaartje, kon niet ontbreken. Naast deze posters kozen we nog een prachtige beer met hart (Bear Love). Dit als teken van onze geborgenheid voor de dochter. Zo zal in haar kamer altijd iemand haar beschermen naar haar ‘meejtje’-knuffel.

Bureau en veranda

Naast de kinderkamer kon haar bureau ook niet ontbreken om te decoreren. Kleine meid is al enige tijd, net als vele andere kindjes, fan van ‘unicorns’. Dus twee kleine afbeeldingen van een unicorn om op haar bureau te zetten vonden we dan wel passen.

Afgelopen jaar werd onze veranda voorzien van een nieuw laagje verf. Het zomerse vakantie dat we daar gecreëerd hebben was nog niet compleet vonden we. Samen met de dochter zochten we dan nog iets dat perfect een kale muur kon opvrolijken. Ze vond dat het ‘vakantie’ moest uitstralen en passen bij de kleuren die op de muur stonden. Uiteindelijk kozen we een poster met het legendarische VW-busje en palmbomen. Ideaal om in onze zomerse veranda op te hangen

Posters ophangen

Desenio: bureau
UNICORN LASHES & LITTLE UNICORN

Nu we de geschikte posters gevonden hebben was de volgende vraag. Hoe hangen we deze op? Prittbuddies, plakband of toch maar een kader? De keuze was eigenlijk vrij snel gemaakt. We gingen voor kaders die we ophangen met zelfklevende spijkers. Het was dus een kwestie van de juiste kader te vinden bij de gekozen afbeeldingen. Dat werd wel een gepuzzel. Want zouden we gaan voor een dunne of dikke rand, goud of toch maar een bronzen. Of liever een kader in hout. Na veel gepuzzel kozen we voor elke poster een eigen kader die er het beste bijpaste. Zo hebben bepaalde posters een bronzen kader, andere een zwarte en sommige dan weer eentje in hout.

Al bij al een meer dan geslaagd project om de kinderkamer en het bureau van kleine meid te decoreren. En het zomerse gevoel nog wat extra te voeden in onze veranda.

Ben je ook warm gemaakt om de kinderkamer (of een andere kamer in huis) te decoreren? Dat kan met kortingscode: OUDERBLOG
Je krijgt dan 10% korting bovenop de Big Art Sale van @desenio. Let op! De code niet geldig op kaders & handpicked posters (!) en is geldig van 22 juni tot 30 juni om 23u59.


Desenio

Disclaimer: Deze blogpost kwam in stand in samenwerking met Desenio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *