Kinderboeken met een vleugje humor. Je vindt ze met de regelmaat van de klok terug in je plaatselijke boekhandel en bibliotheek. Ook nu verschijnt er een heel leuke, en grappig reeks. ‘Kasper heeft een probleem’ een dolkomische reeks over Kasper die verandert in alles en nog wat.

Kasper wordt een kip

Op de gekste momenten verandert hij in een dier. En hij weet nooit van tevoren welk dier: ineens is hij gewoon een spin, een duif of een neushoorn.

Samen met zijn beste vrienden probeert Kasper erachter te komen wat er met hem aan de hand is, en wat hij eraan kan doen. Want over een paar weken staat hij in de spotlights van de schoolmusical. En als hij dán in een dier verandert, zijn de gevolgen rampzalig

Recensie

Kasper wordt een kip is het eerste deel in de super grappige driedelige serie voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar.

Kasper Verhoeven is een heel normale jongen van 9 jaar. Een jongen die ook bij jullie kindjes op school kan zitten. Echter is er één ding speciaal aan Kasper: hij verandert sinds kort ongewild in een dier. Kasper weet van tevoren niet in welk dier hij gaat veranderen en vooral wanneer dat gebeurt. En laat dat nu een probleem zijn want over een paar weken is er de schoolmusical. Wat als Kasper juist dan in een dier verandert?

Kaspers beste vrienden Hogan, Samir en Flora proberen hem te helpen. Natuurlijk is er ook iemand die net het tegenovergestelde doet, nl Kaspers gezworen vijand Dylan. Kasper wordt een kip is een verhaal waarin zich, tussen allerlei droogkomische uitweidingen, flauwiteiten, meligheden en allerlei grapjes is er ook een verhaal met een zeer mooi einde. De vlotte schrijfstijl blijft de aandacht vast houden, onder andere doordat de lezer regelmatig rechtstreeks door de schrijver wordt aangesproken. Het is een redelijk dik boek voor de nog beginnende lezertjes. Maar o.a. door de schrijfstijl, de nodige (grappige illustraties), de gewaagde opmaak en het grote lettertype is het helemaal niet storend. Het boek bezorgde ons alvast een (glim)lach en we kijken alvast uit naar deel twee Kasper wordt een T-Rex.

Auteur: Sam Copeland
Illustraties: Sarah Horne
Uitgeverij: Gottmer
Pagina’s: 261
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 978 90 257 6916 1

Kasper wordt een kip is te koop in de betere boekhandel en online bij Proxis, Bol.com en Bookspot.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Sam Copeland - Kasper wordt een kip
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

2 Reacties

 1. Kasper wordt een T. Rex

  11 november 2019 op 17:49

  […] wordt een T. Rex is na Kasper wordt een kip het tweede boek in de reeks “Kasper heeft een probleem”. Een komische reeks leesboeken […]

  Beantwoorden

 2. Kasper wordt een mamoet

  30 juli 2020 op 11:57

  […] is het derde, en laatste, deel uit de reeks “Kasper heeft een probleem”. Na ‘Kasper wordt een kip‘ en ‘Kasper wordt een T. Rex‘, zullen ook nu weer de lachspieren overuren maken […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *