Kasper wordt een T. Rex is na Kasper wordt een kip het tweede boek in de reeks “Kasper heeft een probleem”. Een komische reeks leesboeken waarin allerlei zaken gebeuren die je niet verwacht.

Kasper wordt een T. Rex

Niet alleen verandert hij nog steeds op de gekste momenten in een dier, ook het bedrijf van zijn vader zit in de problemen. Kaspers familie moet misschien hun huis verkopen, en dat betekent: verhuizen naar tante Brenda met haar zeventien katten (en houten been).

Daarom bedenken Kasper en zijn vrienden een plan. Maar voor dat plan moet Kasper wel leren om zijn bijzondere krachten onder controle te krijgen. Zal dat hem lukken, of eindigt hij voor altijd als duif?

Recensie

In het eerste deel van de serie over Kasper werden er veel woordgrapjes gebruikt. De auteur grijpt er in dit deel een stuk minder naar. Dit is zeker niet storend daar het verhaal van dezelfde kwaliteit is. Bovendien heeft het een mooie opbouw met veel onverwachte wendingen. Daarnaast is de sterkte van deze reeks dat niet alleen het karakter van Kasper duidelijk is omschreven, maar ook dat van zijn vrienden Flora, Hogan & Samir. Daarnaast zijn de ouders en broer van Kasper minder uitgewerkt. 

Ondanks het absurde verhaal sluit het boek toch goed aan bij de belevingswereld van kinderen van vandaag de dag. Onderwerpen zoals Netflix en smartphones worden regelmatig aangehaald. Mede door het uitwerken van de hoofdpersonages kunnen de lezertjes zich wel herkennen in de personages. 

Net zoals in het eerste deel wordt er nu ook gewerkt met leuke zwart-wit illustraties. Dit geeft het boek een mooie sfeer. Door de gezichtsuitdrukkingen van de personages in de illustraties krijgt het verhaal nog meer kracht maar zorgt het ook voor extra humor.

Auteur: Sam Copeland
Illustraties: Sarah Horne
Uitgeverij: Gottmer
Pagina’s: 304
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 978 90 257 7068 6

Kasper wordt een kip is te koop in de betere boekhandel en online bij ProxisBol.com en Bookspot.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *