De technologie maakt het leven allemaal wat makkelijker. Niet alleen voor de ouders maar ook voor onze kinderen. Je hebt niet alleen leuk interactief speelgoed, maar ook op het internet zijn heel wat leuke dingen voor kinderen te vinden. Maar soms is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Zeker als je leuke kinderfilmpjes wil zoeken op bv YouTube. Als ouders is het dan ook aan te raden om je kinderen in het oog te houden als ze beginnen internetten.

Toch is het voor ouders ook niet altijd makkelijk om leuke kindvriendelijke filmpjes te vinden op YouTube. Je kan je wel abonneren op bepaalde kindvriendelijke users zoals De Efteling, Studio 100, Ketnet, … Dit is makkelijk maar je mist zo regelmatig leuke kinderfilmpjes die ergens anders op YouTube gepost worden. Daar is nu een super oplossing voor namelijk Kids-Tube.nl. Een verzamelwebsite met enkel filmpjes op die geschikt zijn voor kinderen. Zo kun je dus niet per ongeluk iets aanklikken dat bij nader inzien toch niet zo geschikt is voor je kinderen.

Om het allemaal overzichtelijk en makkelijk te maken is alles op Kids-Tube verdeeld in o.a. leeftijdscategorieën of thema’s. Zo heb je filmpjes die geschikt voor baby’s en andere dan weer voor peuters. Ook aan oudere kinderen wordt gedacht. Naast de leeftijdscategorie kan je ook op thema gaan zoeken. Thema’s zoals sprookjes of Sinterklaas. Maar ook volledige films en muziekclips zijn te vinden op deze leuke website. Willen de kindjes meezingen met K3? Geen probleem. Of zingen ze liever de liedjes van Kinderen voor Kinderen? Ook dat kan.

Kids-Tube.nl is daarom dan ook de ideale startpagina om bv op de account van je kinderen te plaatsen op de computer of tablet. Wij zijn alvast fan en zullen hem zeker gebruiken om af en toe een filmpje te zien met de dochter. Want net zoals TV-kijken is het gebruik van PC of tablet beter te beperken bij kindjes en dat steeds onder toezicht. Maar wat zien jullie kindjes graag?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *