Als ouders wil je altijd het beste voor je kinderen. Het begint al bij de geboorte met ingewikkelde babyfoons, speciale matrassen, …. Er duiken steeds meer producten op die inspelen op de bezorgdheid van jonge ouders opduiken. Meestal met een serieus prijskaartje.

Maar ook ouders waarvan de kinderen al naar school gaan hebben zo hun zorgen. Zeker als ze de leeftijd hebben bereikt dat ze graag al eens met vriendjes op een speelpleintje in de buurt gaan ravotten of alleen naar school fietsen. En ook voor deze ouders komen er veel producten op de markt die hun bezorgdheid wat moet drukken.

Sommige van die producten hebben totaal geen nut, andere zijn dan weer een musthave voor ouders. Een voorbeeld van zo’n musthave is misschien wel de Watcher App van het Nederlandse Kids Watcher. De Watcher App is gratis en je kunt ermee nagaan waar je kinderen zich op dat moment bevinden. Het idee erachter is dat je dus makkelijk kunt nagaan of je kind wel veilig op school is aangekomen, de sportclub of bij een vriendje.  Natuurlijk dienen je kinderen wel een smartphone in hun bezit te hebben.

kidswatcherhorloge

Maar niet elk kind heeft een smartphone. Toch zeker niet in de lagere school. Maar ook daar heeft Kids Watcher een oplossing voor. Ze brengen op het einde van dit jaar een cool horloge uit. De Kids Watcher is een horloge voor avontuurlijke kinderen vanaf 5 jaar. In het horloge zitten geavanceerde locatie bepalingsmodules. De communicatie verloopt via het GSM-netwerk. Hierdoor ontvangen ouders en verzorgers de locatie berichten via de Kids Watcher app op hun smartphone. Op die manier kunnen ze altijd de locatie van hun kind zien.

Op zich een zeer fijne app en dito horloge. Feit is dat het toch een beetje Big Brother is. Je wil als ouders natuurlijk het allerbeste voor je kinderen. Maar moet je ze daarom altijd controleren? Wat vinden jullie? Is deze app/horloge overdreven of is het helemaal van deze tijd?

Prijs app: gratis en beschikbaar voor iOS & Android
Prijs horloge: 149€ + 8€/maand voor de wereldwijde GSM dekking

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *