Lisette van der Kuij introduceerde onlangs een nieuw product in Nederland: Mytimingcards. Vrolijk geïllustreerde en kleurrijke kaarten met daarop het aantal minuten schermtijd dat een kind per week krijgt. Dankzij deze kaarten biedt het kinderen duidelijkheid en stimuleert het hun eigen verantwoordelijkheid in de hoeveelheid schermtijd dat ze krijgen per week.

Bepaal samen beeldschermgebruik voor een week

Beeldschermen horen erbij in deze tijden. Je vindt ze zijn overal. De computer op school, TV’s in winkels en thuis, en ook de smartphones … Maar ze geven ook problemen waar veel ouders tegenaan lopen. Kinderen lijken volledig opgeslokt te worden door het beeldscherm. Ruzies over wanneer het scherm uitgeschakeld moet worden en voortdurende vragen over wanneer het juist weer aan mag. Elke ouder kent het ondertussen al wel.

Mytimingcards biedt misschien wel de oplossing. In het Mytimingcards-contract maken kinderen en ouders samen afspraken over het maximale beeldschermgebruik per week. Daarna bepalen de kinderen zelf met behulp van de kaarten en timer hoe ze deze tijd over de week verdelen. De kaarten scheppen duidelijkheid, en de rust in huis keert hopelijk terug. Bovendien helpen de kaarten kinderen in de ontwikkeling van tijdsbesef en planning. Wat dan ook het educatieve kantje is van deze kaarten. Zo kunnen zowel ouders als kinderen bewuster omgaan met de dagelijkse schermtijd.

Kleurrijk en overzichtelijk

De herbruikbare kaarten zijn kleurrijk en overzichtelijk vormgegeven. Elke kaart is gelamineerd waardoor ze dus tegen een stootje kunnen. De set bestaat naast 24  tijdskaarten van 15, 30 of 60 minuten met leuke speeltips op de achterkant, ook uit 4 bonuskaarten, 1 uitlegkaart en het “Mytimingcards-contract”. De set wordt geleverd in een handig hersluitbaar opbergzakje. Bovendien krijg je er ook een handige timer bij om de schermtijd op te volgen. Deze timers zijn in verschillende kleuren leverbaar: geel, oranje, paars of blauw.

Mytimingcards

Toen de 3 kinderen  van bedenkster Lisette steeds meer tijd besteedden aan hun mobieltje en spelcomputer werd het tijd voor een goed plan. Haar kinderen kregen elke week een aantal handgeschreven briefjes met daarop het aantal minuten schermtijd. Het plan werkte: er waren minder discussies en de kinderen hadden weer tijd en zin om te spelen. Zo is bij Lisette het idee voor Mytimingcards ontstaan. Meer informatie over de kaarten vind je op www.mytimingcards.nl

Momenteel zijn de Mytimingcards enkel in Nederland te koop maar via bv Trendy Speelgoed kan je ze ook in België laten leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *