Krijgt jouw kleintje een slaapkamer op zolder of ga je de kinderkamer op zolder grondig aanpakken? Met een slaapkamer op zolder, zijn er een paar tips die je goed kan gebruiken om de ideale slaapplek voor je kind te creëeren. Met onderstaande tips en ideeën kan je direct aan de gang op zolder.

Maak gebruik van de schuine wanden

Heeft jouw huis een hellend dak? Dan heeft jouw zolder schuine wanden, waar je vaak moeilijk kasten tegenaan kan zetten. Maak gebruik van de schuine wanden door hier kasten met een schuifdeur te maken. Zo hoef je standaardkasten in de kamer kwijt, die alleen maar ruimte innemen.

Kies lichte kleuren

https://nl.pinterest.com/pin/565272190707270300/Doordat een zolder door de schuine wanden al snel klein lijkt, is het aan te raden om de wanden lichte kleur te geven. Met lichte kleuren laat je een ruimte groter lijken en voorkom je een beklemmend gevoel. Daarnaast is het op zolders ‘s zomers vaak warmer dan in de rest van het huis en donkere kleuren trekken alleen maar warmte aan. Met lichte kleuren komt er minder warmte de kamer binnen en wordt een deel van het zonlicht gereflecteerd.

Zorg voor voldoende daglicht

https://nl.pinterest.com/pin/271553052510695153/Een zolderkamer lijkt, zoals al eerder gezegd, snel kleiner en daarom is het belangrijk om voldoende daglicht de zolderkamer in te laten. Hierdoor creëer je optisch meer ruimte en het is gezond om de kamer goed door te laten luchten. Laat bijvoorbeeld mooie houten dakramen plaatsen, dit is goedkoper dan een complete dakkapel en hiermee komt er ook veel licht de kamer in. Wat is de prijs van deze ramen? Vraag voor de exacte prijs offertes voor ramen aan. Met de (rol)gordijnen kan je losgaan met de kleuren en printjes die jij en je kleintje leuk vinden.

Beveilig het trapgat

Zorg ervoor dat er een goede afscherming van het trappengat is, anders kunnen er ongelukken gebeuren en dat willen we natuurlijk niet. Plaats bijvoorbeeld een eenvoudig traphekje, zo heb je het trappengat binnen no time afgeschermd en je kleine beschermd.

Creatief met delen

https://nl.pinterest.com/pin/430656783088767177/Gaan allebei jouw kinderen op zolder slapen? Als ze nog jong zijn, hoeven ze niet per se ieder een eigen kamer te hebben en hiermee bespaar je een hoop ruimte in huis. Natuurlijk is het wel belangrijk om elk van de kleintjes een eigen bedje te geven. Wist je dat hier heel veel leuke en creatieve manieren voor zijn? Zo wordt het niet alleen gezellig op de kinderkamer, maar ook nog eens heel mooi.

Met de bovenstaande tips en ideëen maak je de leukste en fijnste kinderkamer op zolder voor jouw kind of kinderen.Met het thema en de decoratie kan je natuurlijk zelf helemaal losgaan, vraag bijvoorbeeld naar de ideëen van je kinderen voor deze kamer.

1 reactie

  1. huis verkopen

    23 januari 2017 op 19:15

    We proberen al een tijdje ons huis te verkopen…maar het vlot niet echt. Onze zolderkamer staat er – zeker in vergelijking met deze – wat triestig bij. Misschien toch eens overwegen om een snelle make over te geven, zodat het geheel wat aantrekkelijker is. Bedankt voor de tips.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *