De keuze van verlichting in huis is iets waar heel goed over nagedacht (moet) worden. Aan de hand van verlichting creëer je namelijk een bepaalde sfeer, het zorgt er deels voor dat je huis een thuis wordt. Naast de verlichting in de woon- eetkamer is de juiste verlichting kiezen voor een kinderkamer is ook niet onbelangrijk. Bovendien moeten lampen voor een kinderkamer voldoen aan verschillende voorwaarden. Veiligheid, gebruiksgemak, functionaliteit en ontwerp zijn elementen die meespelen bij de keuze.

Veiligheid

Eén van de belangrijkste zaken is toch de veiligheid, zeker in een kinderkamer. Kijk dus eerst goed na of er voldoende stopcontacten aanwezig zijn in de kinderkamer. Check ook of ze voldoende stevig vastzitten in de muur. Kinderen kan je niet altijd in het oog houden dus loszittende stopcontacten zijn dus te vermijden.

Zorg er bovendien ook voor dat de snoeren van de lampen stevig stevig vastzitten of goed verborgen zijn. Op die manier vermijd je dat de lamp valt als je kinderen iets te bruut zijn. Indien je toch losliggende snoeren hebt kan deze je bevestigen met kabelclips. Zo verhoog je de veiligheid van de kinderkamer. Naast de standaard clips zijn er ook hippe clips die een kinderkamer kunnen opvrolijken.

Kies daarnaast voor kindvriendelijke materialen. Vermijd materialen die giftige stoffen kunnen bevatten. Ook losse onderdelen bij verlichting in de kinderkamer kan je best vermijden. Let er bovendien op dat de kinderen de lamp zelf niet kunnen aanraken. Een krachtige lamp kan warm worden. Ook scherpe randen zijn gevaarlijk in de nabijheid van kinderen.

Gebruiksgemak

Een gemakkelijk terug te vinden schakelaar is handig als de kleine sloebers ’s nachts opstaan om naar het toilet te gaan. Gewone schakelaars kunnen makkelijk omgewisseld worden door trekschakelaars. Deze zijn bijzonder handig om boven het bed te hangen. Er bestaan ook zal van leuke armaturen met ingebouwde trekschakelaars. Maar ook een nachtlampje kan zorgen voor extra gebruiksgemak in een kinderkamer. Bovendien fleurt een leuk nachtlampje ook de kamer op. Kies ook voor lampen die een zacht, warm licht geven. Dit is niet alleen beter voor de ogen zo juist voor het slapen. Het zorgt tevens voor dat het slaappatroon van jullie kindjes minder verstoord raakt.

Kan je dochter of zoon toch moeilijk in slaapvallen dan zijn er ook lampen met een ingebouwde timer. Zo kan je bij het slapengaan het lampje aanzetten en dooft het automatisch na een bepaalde tijd. Zo heeft je kindje een veilig gevoel bij het slapen gaan en hoef je als ouder je geen zorgen maken om een lamp die nog blijft branden, wat dan ook weer de veiligheid tegemoet komt.

Studeren

Studeren jullie kindjes ook in hun slaapkamer? Dan is een degelijke bureaulamp zeker aan te raden. Naast voldoende licht dient deze ook stabiel op de bureau van zoon of dochter te staan. Zo zal de lamp minder snel om vallen bij een bruuske beweging tijdens het studeren. Bij de keuze van een bureaulamp kies je bovendien ook best voor een dimbare LED-lamp. Zo kan je de lichtsterkte aanpassen naar gelang de omstandigheden waarin aan de leerstof wordt gewerkt.

Kinderkamerverlichting

Verlichting voor de kinderkamer vind je in alle vormen en formaten. Veelal wordt naast een nachtlampje ook gekozen voor een plafondlamp. Naar gelang de inrichting van de kinderkamer heb je de mogelijkheid om een exemplaar te kiezen welke vast aan het plafond wordt gemonteerd of een hanglamp. Bij baby’s en jonge kinderen kiezen ouders er soms ook voor om een omgevingslampje (met of zonder sensor) in een stopcontact in de omgeving van de kamerdeur. Zo kunnen ze ’s nachts zonder de kindjes wakker te maken op een veilige manier komen zien of alles nog goed is.

Deze verschillende soorten verlichting voor de kinderkamer zijn verkrijgbaar bij Lampen24.be. Lampen24.be is één van Europa’s grootste webshops qua verlichting. Met meer dan 30.000 verschillende soorten waaronder ook heel wat verlichting voor de kinderkamer is de keuze enorm. Naast lampen van hun eigen huismerk Lampenwelt.com, vind je er ook gekende merken zoals o.a. Philips. Zeker de moeite waard als je op zoek bent naar nieuwe verlichting voor de kinderkamer.

 

1 reactie

  1. Kris

    19 februari 2020 op 00:03

    Bedankt voor deze informatie. Als kersverse ouder kan ik dit nuttig gebruiken.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *