Naar schatting 1 op de 20 kinderen kampt met ADHD (Attention Deficit/Hyperactivity Disorder). ADHD is een gedragsstoornis die wordt gekenmerkt door een concentratietekort (aandachtsstoornissen), impulsiviteit (ze handelen zonder eerst te overwegen wat de consequenties zijn) en/of hyperactiviteit (overactief). Om hier als ouder en zelfs als kind mee om te gaan is niet altijd even simpel. Er bestaan geen sluitende handleidingen voor. Ook wordt het onderwerp nog niet al te vaak besproken in school of in kinderboeken. Maar met “Kleine Mol raast maar door” komt daar verandering in.

Kleine Mol raast maar door

Zodra Kleine Mol wakker wordt, is het gedaan met de rust!
Hij kan niet stilstaan, raakt snel afgeleid en maakt dingen stuk.
Ze noemen hem:

vervelend, hyperactief, onzeker, vermoeiend, nutteloos …

Zijn ouders zijn bezorgd. Zijn juf is wanhopig. En nu moet Kleine Mol ook nog een werkstuk voor school maken …

Met 1 op 20 kinderen die ADHD zouden hebben is het best mogelijk dat in de klas van jullie kindjes iemand zit die deze gedragsstoring heeft. Jammer genoeg wordt hier nog te weinig over gesproken. Ook omdat het niet altijd makkelijk is om met (jonge) kinderen hierover te praten. Aan de hand van dit hoopvolle prentenboek, wordt het onderwerp op een speelse manier overgebracht. Aan de hand van prachtige (en vooral leuke) illustraties en een kort verhaaltje beleef je het avontuur van Kleine Mol. Hij is altijd druk, hyperactief en snel afgeleid. Een schoolopdracht tot een goed einde brengen is dus een hele opgave tot nu … Dit prentenboek geeft hoop aan kinderen die hetzelfde ervaren als Kleine Mol. Hoop dat ook zij perfect iets kunnen bereiken en dat zijn nier perse anders zijn dan de kindjes in hun klas.

Auteur: Anna Llenas
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Pagina’s: 56
Leeftijd: vanaf 3 jaar
ISBN: 9789051166422

Dit prachtig geïllustreerde prentenboek is online verkrijgbaar bij de o.a. Bol.com, Proxis en Bookspot. Daarnaast kan je het ook vinden in de betere (kinder)boekhandel.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Anna Llenas - Kleine Mol raast maar door
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *