Na een drukke dag bij de opvang of in het school is het plezant om samen met zoon of dochter de dag door te nemen. Zo kunnen ze honderduit vertellen over wat ze allemaal beleefd hebben. Zeker voor jonge kindjes is dit belangrijk dat je als ouder tijd neemt om eens op een plezante manier te luisteren hoe hun dagje was. Wij proberen er tijdens of na het avondeten altijd even een momentje voor te nemen. Tot nu toe deden we dit altijd in een gesprekje, maar daar komt verandering in. En dit wel dankzij het leuke Kleuter Smoeltjesschrift.

Kleuter Smoeltjesschrift

Het Kleuter SmoeltjesSchrift is een invuldagboek gericht op kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud. Aan de hand van smileys, van vrolijk tot verdrietig en alles daartussen, kunnen kindjes aangeven hoe ze hun dag hebben beleeft. Zo kunnen ze aangeven hoe hun dagje school was, waar ze speelden en met wie, en welk het weer het was.

Voor bijzondere gebeurtenissen, zoals verjaardagen of het behalen van een zwemdiploma, zijn er toepasselijke stickers om de pagina mee op te fleuren. Maar in plaats van een sticker te kleven kunnen ze ook een eigen tekening maken. Elke dag bevat ook een leuke opdracht. Dit kan gaan van iets na te tekenen tot de juiste vormen inkleuren. Allemaal opdrachtjes op maat van onze kleutertjes.

Onze mening

Bij het zien van het de cover van het schriftje was onze dochter direct geïnteresseerd. Samen hebben we dan het boekje verder doorbladerd. Na de uitleg wat de bedoeling is van dit Smoeltjesschrift was ze alvast heel enthousiast om het regelmatig samen met ons in te vullen. De vraagjes met bijhorende antwoorden aan de hand van de smileys zijn echt op maat van kleuters. Ook de opdrachtjes die doorheen het schriftje staan zijn makkelijk begrijpbaar en uitvoerbaar. De extra stickers achteraan het boekje zijn een leuke toevoeging, al vond de dochter het wat weinig (2 pagina’s). Zelf vinden we het een leuke aanvulling bij de gesprekjes over hoe de dag was op school en in het algemeen. We zullen het schriftje dan ook regelmatig bovenhalen om samen met de dochter te doen.

Scrivo Media

Het brein achter de succesvolle SmoeltjesSchrift-reeks (er verschenen er eerder al 2 met o.a. eentje voor kindjes van militairen) is Josina Intrabartolo. Samen met haar man Mark runnen ze al jaren een uitgeverij: Scrivo Media. Deze werd opgericht omdat de ze geen geschikte kinderboeken konden vinden voor hun hooggevoelige kinderen. Zo’n zeven jaar geleden brachten zij met Scrivo Media hun eerste boek op de markt. Inmiddels verschenen er al verschillende (dag)boeken en gidsen op het gebied van hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, rouw en zelfvertrouwen.

Het Kleuter SmoeltjesSchrift kost €14,50 en is onder andere verkrijgbaar via Scrivo Media en Bol.com.

Q: Is er bij jullie ook een momentje ’s avonds om de dag door te nemen en hierover te praten met jullie kind(eren)?


Wij ontvingen een recensie-exemplaar van dit leuke Kleuter Smoeltjesschrift van Scrivo Media.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Kleuter Smoeltjesschrift
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *