Tijdens de paasvakantie kunnen kinderen niet altijd voor de televisie geplaatst worden of kunnen ze zich niet altijd bezig houden op de PC of tablet. Spelen hoort tot één van de vele bezigheden tijdens zo’n vakantie. Maar de paasvakantie is ook het ideale moment om met je kindjes leuke paasversiering te maken. Je kan zelf paasmandjes in elkaar steken die de kindjes dan kunnen vullen met chocolade paaseitjes bij het paaseitjes rapen. Of misschien maken jullie wel een paasboom met leuke gekleurde eitjes? Om de eitjes in die boom te hangen kan je ze best eerst uitblazen en goed laten drogen. Nadien kan je dan samen met de kinderen ze in leuke kleurtjes schilderen en verder versieren. Gebruik voor het schilderen van de uitgeblazen eitjes best geen waterverf, maar kies voor plakkaat- of acrylverf.

Maar ook het eten van eitjes kan kleurrijk zijn. Je kan ervoor zorgen dat je gekleurde hardgekookte eitjes op tafel zet bij de paasbrunch. Dit doe je niet door ze te schilderen maar door je eitjes bij het koken een kleurtje mee te geven. Dat kan door eitjes ongeveer een kwartiertje te laten koken in water met een scheutje azijn (voor kleurbehoud) en een ingrediënt naargelang de gewenste kleur:

  • Geel: currypoeder
  • Groen: spinazievocht
  • Oranje: appelsienenschil
  • Blauw: rode kool
  • Paars: rode biet

Je zal zien dat niet enkel de kindjes de gekleurde eitjes leuk vinden bij de brunch, maar ook de iets oudere gasten zullen dit kleurrijke gegeven op tafel kunnen appreciëren.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *