Kinderen zijn nieuwsgierig van aard. Ze willen dus van alles weten. Veel dingen ontdekken ze dan ook door ze te zien en te observeren. Maar wat als ze in de bv de tuin een regenworm zien? Dan weten ze niet hoe deze fascinerende diertjes leven. Dankzij het prentenboek, Olle de regenworm van Rosa Vitalie, kan je samen met je kindjes de wondere wereld van de regenworm ontdekken.

Olle de regenworm

Boven de grond is van alles te beleven, maar wat gebeurt er eigenlijk ónder de grond? Daar woont regenworm Olle met zijn familie. Hij neemt je mee in zijn avonturen, onder de bomen en in het gras. Zo ga je op bezoek bij zijn verschillende holletjes onder de grond, maar ook zie je de familie Vos, de familie Das en de stampende vogels voorbijkomen. Kun jij Olles complete familie vinden?

Leer in dit fantasierijke zoekboek, met prachtige illustraties en stripwolkjes om zelf te lezen, van alles over het leven van de regenworm.

Recensie

Iedere 2 pagina’s is er een nieuwe prent waarop van alles te zien is. Er staat een kort tekstje bij die de globale uitleg doet van deze grote prent. Op de prent zelf staan allerlei diertjes en planten die aan elkaar vragen stellen. De ene vraag is nuttig en leerrijk, de andere vraag is dan weer komisch opgevat. Iedere twee pagina’s leren de kindjes bij over de leefwereld van de regenworm.

Het boek kan gebruikt worden tijdens het voorleesmomentje voor het slapen gaan, maar het kan ook gemakkelijk overdag gebruikt worden. Als je het overdag met de kindje bekijkt, dan kun je meer interactie van het kindje opwekken door de vraagjes van de planten/dieren aan hem of haar te stellen. Zo kan het kleintje zijn fantasie laten werken en achteraf kan er gekeken worden hoever zijn of haar antwoord ligt van het antwoord van de gesprekspartner in het boek.

Het is dus opgevat als voorleesboek waar je gerust wat interactie in kan steken. Een aanradertje voor onze leergierige kinderen.

ISBN: 978 90 214 2427 9 | Auteur: Rosa Vitalie | Uitgeverij: Volt | Pagina’s: 14 | Leeftijd: vanaf 3 jaar | Te koop bij bv. Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *