Koning Eddie beleeft weer een nieuw avontuur in zijn eigen koninkrijk Eddieland. Met Keizer Nurbizoom als grootste ‘vijand’.

Koning Eddie en de pestende poppen

Eddie is geen gewone jongen. Hij is een koning, met een troon, en zijn eigen harnas, en een kasteel met geheime gangetjes en zo.

Er gebeurd iets vreemds in Eddieland. Keizer Nurbizoon glimlacht en hij maakt speelgoedpoppen van zichzelf voor de boeren. Voert hij iets in zijn schild? Waarschijnlijk wel. Maar wat dan?

Recensie

In Koning Eddie en de pestende poppen beleeft de negenjarige Eddie zijn derde avontuur. Nu pas wordt duidelijk gemaakt dat Eddie lang, lang geleden leefde en daarom ook in een kasteel woont. Toch was hij toen al aardig aan het uitvinden, zelfs dingen die wij nu ook kennen!

De eeuwige vijand keizer Nurbizoon is natuurlijk weer iets van plan. Deze keer beweert hij dat hij zijn leven heeft gebeterd, dat hij spontaan lief en aardig is geworden. Niemand hoeft hem te vrezen heeft, of toch wel? Ondertussen is Nurbizoon op bezoek geweest bij zijn mama en daar heeft hij een toverpop meegenomen. Plots opent hij een hele speelgoedfabriek vol Nurbizoonpoppen en speelsets. Alle mogelijke poppen (en voor de jongens heten dezelfde poppen dan ‘actiefiguren’) van Nurbizoon zelf: Ninja-Nurbizoon, Prinses Nurbizoon, Klaarover-Nurbizoon en ga zo maar door. Uiteraard zijn het geen gewone poppen maar is er iets heel bijzonders aan de hand.

Net zoals de twee vorige boeken neemt het verhaal nu ook weer een loopje met goed en kwaad. De kwade keizer Nurbizoon blijft zoals steeds onbetrouwbaar. Maar soms moet je zelfs met de vijand samenwerken om iets voor elkaar te krijgen. Dat misschien niet zeggen dat je meteen vrienden zult zijn. Maar ook vriendschap is een onderwerp dat in dit leuke boek voorkomt wanneer Eddie en Nanda de Nar, zijn allerbeste vriendin, ineens ruzie krijgen. Een mooie hartverwarmende boodschap die onopvallende verwerkt is in een verhaal vol kwaadaardige poppen en poepgrapjes. Koning Eddie is dan ook een leuk en grappig boek voor de beginnende lezertjes, maar ook ideaal om te laten vertellen door mama of papa.

Auteur: Andy Riley
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf / Unieboek
Pagina’s: 177
Leeftijd: vanaf 7 jaar
ISBN: 978 90 00 35739 0

Koning Eddie en de Pestende Poppen is online o.a. verkrijgbaar bij Proxis, Bol.com en Bookspoot. Maar je vindt het boek ook terug in de betere boekhandel.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Koning Eddie en de pestende poppen
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *