Veel kinderen spelen reeds spelletjes op de smartphone of tablet van mama en papa. Sommige fabrikanten spelen hier handig op in en hebben speciale beschermhoesjes voorzien om de smartphone of tablet te beschermen. Ook zijn er heel wat apps beschikbaar voor de verschillende leeftijdscategorieën. Zo kan je peuter kleuren op de tablet, terwijl iemand in het lager bv kan leren lezen of rekenen dmv een app. Maar Kurio gaat nu nog een stap verder en ontwikkelde een speciale smartphone en tablet voor kinderen vanaf drie jaar.

Kinderen en internet

Het internet is een grote wereld waar net zoals in het dagelijkse leven veel goede, maar ook veel slechte dingen te vinden zijn. Als ouders wil je je kinderen hier tegen wat beschermen. Met een laptop of desktop PC kan je makkelijk het doen en laten van je kinderen in het oog houden doordat deze meestal ergens in de huiskamer staat. Maar met de intrede van het mobiele internet en de goedkope smartphones en tablets is het internet binnen handbereik van elk kind.

En ook op het mobiele internet moet je als ouder controle kunnen uitoefenen. Helaas is dit door het mobiele gegeven minder evident. Je kan bepaalde apps installeren die bepaalde content blokkeren of het internet op bepaalde tijden blokkeert. Of je kan een smartphone of tablet kopen die speciaal ontwikkeld is voor kinderen.

Kurio

Eén van de producenten van die speciale smartphones en tablets is Kurio.  Kurio heeft een smartphone en een tablet ontwikkeld speciaal geschikt voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Deze twee apparaten kunnen door kinderen zonder toezicht gebruikt worden omdat de ouders controle hebben over het apparaat. Doormiddel van Kurio Genius wordt bepaalde content geblokkeerd. Kurio Genius is namelijk een database van meer dan 450 miljoen websites die dagelijks ververst wordt en waar de ouder ook weer een filter op kan toepassen. De instellingen van Genius en de instelling van de maximale tijd per dag dat je kinderen de tablet of de smartphone mogen gebruiken kan door de ouders in een speciaal beveiligd segment bekeken worden.

Waar te koop?

De tablet en smartphone is te koop bij verschillende speelgoedwinkels zoals o.a. Dreamland en Bart Smit. Maar ook online is deze te koop bij o.a. BOL.com. Voor Nederland is er bv de Telekids versie , terwijl in België VTM KZoom haar naam beschikbaar heeft gesteld voor de tablet.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *