Dickie en Giga keihard de kluts(er) kwijt is de opvolger van Dickie en Giga worden keihard aangevallen. Dit tweede boek uit de Dickie & Giga reeks is ook geschreven door Oirik. Oirik is de artiestennaam van Erik Nieuwenhuis. Deze Nederlander is een creatieve duizendpoot en waagt zich nu ook met succes aan kinderboeken.

Keihard de kluts(er) kwijt!

Het is alweer een jaar geleden dat Giga terugkeerde naar de ruimte. Dickie vindt Zeeduin maar suf zonder zijn grote ruimtevriend. Maar aan de suffigheid komt een eind als er steeds meer dieren uit het dorp verdwijnen. Samen met zijn zusje Valerie, en nieuwe én oude vrienden, probeert Dickie het mysterie te ontrafelen. Een hilarisch verhaal over pluiskonijnen, kuifcavia’s, drones, papier-maché-knutsels, wormgaten, een wandelstokrobot en een flink lastige vijand… niets is te gek in het universum van Dickie en Giga!

Ons oordeel

Dickie en Giga is een grappig verhaal over de vriendschap tussen een jongen en een alien. Het verhaal zit boordevol humor en actie. Daarnaast is het qua stijl en taalgebruik perfect op maat geschreven van jongere kinderen die al goed kunnen lezen. Maar ook jonge tieners zullen zich zeker kunnen vinden in dit superleuke verhaal. Bovendien maken de bijhorende stripachtige tekeningen het boek nog net iets leuker. Hopelijk is dit tweede boek van Dickie en Giga een aanzet op een lange reeks. Wij zijn alvast fan van dit olijke duo.

Dit leuke boekje is o.a. te koop bij Uitgeverij Gottmer, de betere boekhandel en Bol.com.

Auteur: Oirik
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers
Pagina’s: 212
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789025767044

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Dickie en Giga - Keihard de kluts(er) kwijt!
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *