We zijn als mens heel nieuwsgierig. Zeker kinderen, die willen van alles weten, voelen, doen, … Als (groot)ouders en leerkrachten proberen we hen hier altijd bij te helpen. Doch zijn er dingen die ook wij niet (altijd) weten. Onbenullige feitjes of domme moppen bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er mensen die zoiets noteren en op een leuke manier kunnen overbrengen. Dus ‘Lees dit boek niet!‘ en kom bv te weten waarom luizenbloed goed kleurt, ijsberen niet wit maar zwart zijn of welke scheten nu het hardst stinken!

Waarom lees je dit?

Er staat toch duidelijk ‘Lees dit boek niet!’ op de voorkant?! Tsja, zo werkt het nou eenmaal. Wat niet mag, wil je doen. En wat je niet mag horen, wil je weten.
Maar je bent gewaarschuwd. Dit boek staat vol vieze, vervelende, gekke en onzinnige weetjes. En flauwe grappen. De wereld om je heen is nou eenmaal niet zo mooi en logisch als je denkt. Of je dat wel wilt weten? Natuurlijk niet! Dat zeiden we toch … Maar ja, je kan er wel om lachen. En anders je buurman wel.

Recensie

Lees dit boek niet!‘ is het ideale boek voor jullie kinderen om te lezen. Hierna kunnen ze met feitjes, moppen en raadsels uit pakken op de speelplaats of in de jeugdbeweging. Feitjes en raadsels die de meeste kinderen misschien niet zullen weten, maar die wel perfect op hun maat zijn verteld.

Verdeeld over verschillende onderwerpen zoals het dierenrijk, geld, liefde, lichaam, … krijg je allerlei feitjes, raadsels en grappen. Na elk hoofdstuk zit er ook een kleine overhoring om te zien of je eigenlijk wel goed hebt op gelet bij het lezen van deze ‘onzinnigheid’. De raadsels, feiten, moppen, … zijn niet alleen plezant om te lezen, ze zijn ook nog eens voorzien van leuke illustraties. Samen met de lay-out zorgt dit voor een leeservaring waarbij je minstens met een glimlach op je stoel of in je zetel zit.

Auteur: Bart Meijer & Michiel Eijsbouts
Illustraties: Ton de Bree
Uitgeverij: Kluitman
Pagina’s: 140
Leeftijd: 7 jaar
ISBN: 978 90 206 97146 4

Lees dit boek niet! is te koop bij de betere boekhandel. Maar ook online te vinden bij o.a.:
Bookspot – Standaard Boekhandel – Bol.com

Pin it
Lees dit boek niet

Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *