Leesboekjes, sommige kinderen houden ervan, andere moeten er niet van weten. Toch is lezen enorm belangrijk voor kinderen. Gelukkig zijn er heel wat leuke leesboekjes voor jongere kinderen. Geen saaie boekjes, maar boekjes vol met humor, leuke avonturen en fantasie. Ideaal om toch het leesplezier wat aan te wakkeren bij onze kinderen.

Lilo Lastpak – De stinkende tovertruc (Anna Lott & Sabine Sauter)

“Lilo heeft een groot geheim: haar moeder is een heks en haar vader een vampier. Maar toveren is ten strengste verboden! Zelfs als je een pinguïn te logeren hebt die denkt dat ze een weerwolf is en de hele buurt wakker houdt? Ja, zelfs dan! Want voor je het weet verandert de pinguïn in een stinkend stinkdier en staat de toverinspectie op de stoep… En hoe red je je daar dan nog uit?”

Het boek is opgebouwd uit hoofdstukken en ieder hoofdstukje staat op zichzelf in het verhaal. De lengte van die hoofdstukken is net gepast voor het dagelijkse kwartierlezen en het leuke is dat je eigenlijk niets van het verhaal mist doordat het verhaaltje van dat hoofdstuk afgerond is. Alle hoofdstukken samen vormen dan het volledige verhaal.
Onze dochter vindt het een leuk boek. De lettergrootte is niet te klein gekozen voor onze beginnende lezers. De dochter vindt de illustraties heel mooi en passend bij het verhaal.

ISBN: 978 90 2067 272 5| Auteur: Anna Lot| Uitgeverij: Kluitman | Pagina’s: 104| Leeftijd: vanaf 8 jaar | Te koop bij bv. Bol.com

Het handboek voor viezeriken (Sanne De Bakker en Wilbert Van Der Steen)

“Smeerlappen, opgelet!
Heb je er wel eens over nagedacht hoe vies mensen zijn? Of dieren? Vast niet! Anders zou je nooit meer je mobieltje aanraken, op een vreemd toilet gaan zitten of naar het zwembad gaan. Toch is het leuk om erbij stil te staan. Én interessant. Want jijzelf bestaat ook uit vocht, slijm, snot, bloed, uitwerpselen en ander smerig weefsel. Na het lezen van dit boek weet jij:
– of in je neus peuteren gezond is
– welke insecten je prima kunt eten
– hoe je een drol achterlaat in de ruimte
– wat er allemaal onder je schoenzool leeft
– en kun jij je vrienden vermaken met de allervieste moppen en grappen”

Het boek is onderverdeeld in hoofdstukken per type viezigheid dat er bestaat. Het is zelfs al mee met het coronavirus! Doordat het boek in hoofdstukken verdeeld is, kan het ook dienen voor het dagelijkse kwartierlezen. Het ene hoofdstuk is wel iets langer dan het andere, maar het valt best wel mee. De ene dag zal het eens 25 min. zijn en de andere dag dan 15 min. 🙂 Het is wel op een leuke en vooral leerrijke manier geschreven. Er zit geen ballast aan moeilijke woorden in, waardoor het makkelijk verstaanbaar is voor 7-8 jarigen.

De vele afbeeldingen geven het boek soms wel een drukke uitstraling, maar de illustraties passen anderzijds wel heel goed bij de tekst om deze te verduidelijken. Ook worden de kinderen soms gevraagd naar hun input en er is plaats voorzien zodat ze deze kunnen neerpennen. Een leuke herinnering om later na te lezen 😉

ISBN: 978 9 02069 178 8| Auteur: Sanne de Bakker| Uitgeverij: Kluitman | Pagina’s: 128 | Leeftijd: vanaf 8 jaar | Te koop bij bv. Bookspot


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *