Lezen is niet alleen zeer leuk het is ook nog eens zeer leerrijk. We verzamelden enkele, in ons ogen, leuke boeken die de komende periode zullen uitkomen. Boeken voor verschillende leeftijden die garant zullen staan voor enkele uren vol leesplezier. Niet alleen veel leesplezier voor jonge tieners maar ook voorleesplezier met enkele leuke boekjes voor peutertjes.

Sonja Kaiblinger – Scary Harry: Goede geesten leven langer

Een magere hein heeft ook nooit rust… Eindelijk geniet Harold van een welverdiende vakantie op Hawaii, maar dan krijgt hij een alarmerend sms’je van Oscar: een spokenplaag overvalt de stad! De klasgenoten van Oscar worden achtervolgd door geesten en een dode Spaanse stierenvechter probeert in Oscars huis een plekje te vinden. Maar met drie huisgeesten en een pratende vleermuis vindt Oscar het al meer dan welletjes. Alleen, van waar komen al die geesten? En hoe geraakt hij er weer vanaf? Oscar en Emily vermoeden dat zijn overleden oom Archibald er iets mee te maken heeft.

(Vanaf 10 jaar – 232 pagina’s – ISBN: 9789022330791 – Uitgeverij Manteau)

Pete Johnson – Hoe je 13 wordt en overleeft …

Alsof dertien worden nog niet erg genoeg is, krijgt Marcus op zijn verjaardag van zijn ouders te horen dat ze half vampier zijn, en dat hij dat ook wordt. Met hoektanden, een slechte adem en een voorliefde voor bloed scoor je niet echt bij de meisjes… En wat wil je, als je een tiener bent, meer dan populair zijn bij je klasgenoten en succesvol zijn bij de meisjes? Marcus verzet zich dan ook met hand en (hoek)tand tegen zijn transformatie, en hij lijkt er ook in te slagen om die af te remmen. Maar hij beseft niet dat hij zichzelf in groot gevaar brengt, want een vampier in wording is een lekker hapje voor andere vampieren…

(Vanaf 10 jaar – 192 pagina’s – ISBN: 9789022330913 – Uitgeverij Manteau)

Fred Diks – James Blond en de vermiste rapper

James Blond is een superleuke en spannende detectiveserie voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar. Tijdens een workshop van twee bekende rappers op school, vangen Kim en James Slimpelveld per ongeluk verdachte informatie op. Een paar dagen later verdwijnt een van de rappers als in het niets. Het is landelijk nieuws! Kim en James vinden het wel een interessante zaak voor hun kersverse detectivebureau Blond en Slim. Maar of de twee jonge speurneuzen zo’n groot mysterie kunnen oplossen?

(Vanaf 8 jaar – 128 pagina’s – ISBN: 9789020673920 – Uitgeverij Kluitman)

B Dubbelboer – Geheim Verzet

Geheim verzet beschrijft de lotgevallen van een Drents grensdorp tijdens de Tweede Wereldoorlog, vanuit het oogpunt van de vrienden Wim en Geert. Op een dag vangen zij toevallig een gesprek op tussen twee Duitsers, waaruit blijkt dat Nederland de volgende dag binnengevallen zal worden. Ze waarschuwen hun ouders en inderdaad, de dag erna is het oorlog.
De vrienden raken gaandeweg betrokken bij allerlei verzetsactiviteiten: het voorkomen dat goederen gevorderd worden, het saboteren van de auto van een verrader, het verbergen van parachutisten en een Joodse vrouw, Geert, Wim en iedereen die hen steunt, doen er alles aan om het dorp te beschermen en het de bezetter zo moeilijk mogelijk te maken.

(Vanaf 12 jaar – 190 pagina’s – ISBN: 9789020621792 – Uitgeverij Kluitman)

James Patterson & Chris Grabenstein – Schattenjagers

Ze leven als vissen in het water. Bijna letterlijk. Tommy, Storm, Bick en Beck zijn namelijk de kinderen van twee schattenjagers, die op de bodem van de oceaan de scheepswrakken leegvissen. Als papa en mama opeens spoorloos verdwijnen, beginnen de kinderen een gevaarlijke zoektocht langs piraten en rivaliserende duikers. Dit wordt hun spannendste schattenjacht ooit!

(Vanaf 10 jaar – ? pagina’s – ISBN: 9789044822885 – Uitgeverij Clavis)

Ciara Flood – Buurman Brombeer

Beer woont alleen, ver van de bewoonde wereld en dat bevalt hem uitstekend. Hij is dan ook absoluut niet blij als hij buren krijgt!

(Peuters – ? pagina’s – ISBN: 9789026137396 – Uitgeverij De Fontijn)

Tjibbe Veldkamp – Verboden met sneeuwballen te gooien

Het heeft gesneeuwd en de burgemeester zet een bord: ‘Verboden met sneeuwballen te gooien’.
Maar dat loopt niet helemaal zoals het moet. De burgemeester veroorzaakt namelijk zelf een gigantisch sneeuwballengevecht!

(Peuters – 32 pagina’s – ISBN: 9789401420600 – Uitgeverij Lannoo)

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *