De vakantie is zo goed als half weg. De weergoden hebben ons al van alles gegeven. Zon, maar ook wind en regen. Maar in beide gevallen kunnen onze jonge boekenwurmen zich wel bezig houden met lezen. Als de zon schijnt kan dit in de tuin onder de parasol. Bij regenweer is dit dan gezellig binnen in de zetel met eventueel een lakentje over de beentjes om het gezellig te maken. Lezen kan dus altijd en daarom hebben we weer enkele leuke boeken voor jullie kinderen verzameld.

Hetty Van Aar – For girls only: Eline in love!

Eline houdt haar hart vast. Mama is opeens zo vrolijk en voert eindeloze telefoongesprekken op fluistertoon. Eline weet het zeker: mama is verliefd. Maar Eline heeft geen tijd om er zich zorgen over te maken, want de nieuwe jongen op gitaarles eist al haar aandacht op. Florian heeft triestige ogen en Eline is vastbesloten om hem te helpen. Of is er meer aan de hand, is er toch verliefdheid in het spel? Net als Florian en Eline voorzichtig vrienden worden, gooit de verliefdheid van Elines mama roet in het eten…

(Vanaf 7 jaar – 160 pagina’s – ISBN: 9789002258329 – Uitgeverij Manteau)

Yvonne Huisman – Juul on Fire

Juul is helemaal maf van muziek. Ze zingt, speelt gitaar en schrijft haar eigen liedjes. Haar grootste droom? Beroemd worden! Maar ja, is ze daar wel goed genoeg voor? Op een dag besluit Juul de sprong te wagen: ze zet een van haar liedjes op YouTube. Wel onder een fake naam natuurlijk, want stel dat het een flop wordt? Ze heeft geen zin de rest van haar leven achtervolgd te worden door een filmpje dat ze ooit in een vlaag van verstandsverbijstering online gezet heeft.
Al snel wordt duidelijk dat Juul zich daarover geen zorgen hoeft te maken. Ze krijgt viewers, haar liedje wordt geliket. Maar dan dreigt alles toch nog mis te lopen. Je zou er haast gestoord van worden. Nou ja, prettig gestoord. Want dat is Juul zeker!

(Vanaf 7 jaar – 136 pagina’s – ISBN: 9789021674599 – Uitgeverij Ploegsma)

Francine Oomen – Hoe overleef ik mijn vakantie?

Hoe overleef je je vakantie, in een saai hotel op Corsica? Met een verliefde moeder, zonder je eigen vader, maar mét een afgrijselijke Apenbil?

Gelukkig ontmoet Rosa Jonas. Die krijgt het geweldige idee een wandeltocht door de bergen te gaan maken, stiekem met z’n tweeën.
Maar het weer wordt slecht, de rustig kabbelende rivier die ze oversteken verandert in een woest bulderend monster en tegen de avond merken ze dat ze verdwaald zijn. Het wordt koud, ze hebben honger en dorst en ze zijn al uren geen mens meer tegengekomen…

Dit spannende boek is voor iedereen die van avontuur houdt. Het zit vol handige survivaltips, die op elke vakantie van pas komen (of je nu verdwaalt of niet). En ook de rest van het jaar!

(Vanaf 7 jaar – 104 pagina’s – ISBN: 9789045111162 – Uitgeverij Querido Jeugd)

Bart Van Nuffelen & Stan Van Steendam – Stan, stop de trein

Stan speelt met de trein. Tuut tuut tuut! Iedereen instappen. Stan vertrekt op reis. Het fruit uit de mand reist mee. De tafel is groot, de wereld oneindig. Stan rijdt steeds verder. Wie stapt er af? Wie rijdt er verder mee? Zoef! Stan is de snelste trein van de wereld. Maar dan: BANG! Stan tuimelt door de lucht … Vrolijk prentenboek over een fantasiereis.

(Vanaf 3 jaar – 32 pagina’s – ISBN: 9789462910096 – Uitgeverij De Eenhoorn)

Paul Jennings & Andrew Weldon – Ik Vlieg

Victor wil beroemd worden. Maar dat lukt niet zo goed. Tot op een dag alles verandert. Hij ontdekt dat hij kan vliegen! Eureka! denkt Victor. Nu word ik beroemd! Er is maar één probleem: Victor kan alleen vliegen als er niemand in de buurt is. Als iemand hem ziet, stort hij halsoverkop neer. Help!

(Vanaf 10 jaar – 288 pagina’s – ISBN: 9789401427036 – Uitgeverij Lannoo)

Françoise Boucher – De Waarheid en niets dan de waarheid

Eindelijk wordt het grootste geheim ter wereld onthuld: de waarheid over jongens en meisjes.

Waarom schieten meisjes en jongens zo moeilijk met elkaar op? Wat zijn de verschillen? Wat zijn de gelijkenissen? En dan de hamvraag: hoe kunnen ze harmonieus met elkaar samenleven?
Niet, zeg je? Lees dan dit boek!

Een boek vol kwinkslagen en hilarische illustraties.

(Vanaf 10 jaar – 112 pagina’s – ISBN: 9789401424639 – Uitgeverij Lannoo)

Mark Sperring – De grote Max-gaat-nog-niet-naar-bed-show

De grote Max-gaat-nog-niet-naar-bedshow is een perfect bedtijdverhaal van Mark Sperring en Sarah Warburton. Dit humoristische prentenboek werd magnifiek vertaald door Jozua Douglas.

Dames en heren! Jongens en meisjes! Bereid u voor op de grote Max-gaat-nog-niet-naar-bedshow… Juich als Max een koekje laat verdwijnen (superlangza-a-a-am); huiver als hij een angstaanjagend monster temt; hap naar adem als hij vraagt om tien – ja TIEN – verhaaltjes! Zal deze show de hele nacht doorgaan, of zal Max uiteindelijk in slaap vallen?

(Vanaf 6 jaar – 32 pagina’s – ISBN: 9789026136566 – Uitgeverij De Fontein)

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *