Onze samenleving is meer en meer gedigitaliseerd. Vanaf jongs af aan groeien kinderen op met tablet, computer en/of spelconsoles. Ook schoolwerk vindt tegenwoordig via Bingel of Smartschool plaats. Om vlot met een computer/laptop te kunnen werken is onder andere het goed kunnen typen zeer handig. Echter is dit niet één van de standaardvakken op school. Sommige bieden het wel aan op school of in naschoolse lessen, bij andere komt het niet te spraken. Gelukkig komt daar TypeTopia ter hulp met online typelessen.

TypeTopia

TypeTopia is een online typecursus die op spelenderwijs onze kinderen leert typen. Het adaptieve lessysteem zorgt ervoor dat kindjes oefenen op hun eigen niveau en op hun eigen tempo. Probleemletters en lettercombinaties worden automatisch tussendoor geoefend zonder dat uw kind hier iets van merkt. Zo blijft de cursus leerzaam en het maken van typefouten wordt hiermee voorkomen.

Adaptieve les?

Tijdens het inoefenen van letters en combinaties worden er natuurlijk ook foutjes gemaakt. Zeker in het begin beheersen kindjes bepaalde lettercombinatie nog niet goed en is het erg makkelijk om fouten aan te leren. Het resultaat is dat kindjes dit blijven doen. Door de adaptieve lesmethode wordt er automatisch bijgehouden waar deze typefouten zitten en op basis van dit gedrag worden extra oefeningen uitgegeven. Omdat alle oefeningen op het typegedrag en niveau van uw kind aangepast worden, worden typetrainingen veel efficiënter.

Blind typen?

Bij TypeTopia leren je kindjes razendsnel blindtypen. Dat is natuurlijk zeer handig! Als kindjes blind kunnen typen zijn ze bijvoorbeeld veel eerder klaar met huiswerk, verslagen of werkstukken. Zo houden ze meer tijd over voor leuke dingen! Wil jij weten hoe we jou kindjes razendsnel leren blindtypen?

Bij TypeTopia werken ze om blind te leren typen ook niet met stickers op het toetsenbord zoals bij sommige andere cursussen wel soms voorvalt. Ze hebben namelijk een speciale blindbox. Zo kan de cursist vlot leren blindtypen nadat de blindbox over het toetsenbord wordt geplaatst. Is de les afgelopen. Dan neem je de blindbox weg en kunnen de andere gebruikers weer gewoon het toetsenbord gebruiken.

Typelessen voor kindjes met dyslexie

TypeTopia heeft ook een speciale versie voor kindjes met dyslexie. Zij hebben het niet makkelijk met lezen. Daarom werd er een speciale cursus uitgewerkt met specialisten.

Voor de oefeningen en toetsvragen wordt in deze versie een speciaal Dyslexie-lettertype gebruikt. Dyslectische lezers maken hiermee minder leesfouten dan wanneer ze een tekst in Arial lezen.

Dankzij deze versie kunnen deze kindjes ook makkelijk leren typen. Want juist voor kinderen met dyslexie is blind typen een enorme winst. Zij kunnen dan thuis of in de klas een laptop gebruiken. Met als voordeel:

  • Het handschrift, vaak moeizaam en lastig leesbaar, vormt niet langer een struikelblok.
  • Typend meer tekst kunnen produceren. 
  • Minder spelfouten door het gebruik van spellingscontrole.
  • Hoger zelfvertrouwen met tekst.

Wij schotelde onze dochter van acht ondertussen ook al eens de gratis proefles voor. Zij was direct verkocht door de speelse manier van aanpak in deze typecursus. Het is dan ook zeker de bedoeling dat zij dit jaar haar typeskills mag beginnen oefenen. Ook wij vinden de manier van aanpak bij TypeTopia de moeite waard om kindjes te leren typen. Een uitdaging voor 2021?

De typelessen van TypeTopia kosten €139. Om kennis te maken met de stijl van de lessen kan je ook een eerste gratis proefles volgen. Dankzij de mensen van TypeTopia mogen wij €10 korting geven op de cursus. Voer de code JHB4Q8 in op de actiepagina. De korting is geldig op zowel de reguliere versie als de dyslexie versie (de versie kan achteraf nog worden aangepast).

Q: Zouden jullie jullie kindjes een typecursus laten volgen?


OPGELET!: De kortingscode is geldig op de Vlaamse cursus gericht op AZERTY-toetsenborden.

2 Reacties

  1. […] De dochter die goede vorderingen maakt met Typtopia […]

    Beantwoorden

  2. […] typen op een elektronisch typemachine. Nu leert de dochter het met de PC door een handige site TypeTopia. Tijden veranderen, zeg maar. Via Herman van Dailybits kwam ik een leuk ‘spelletje‘ […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *