Vele onder ons gaan tijdens de zomervakantie op reis naar het buitenland. Altijd leuk om kinderen zo andere culturen en landen te laten ontdekken. Maar ook in eigen land is er tijdens deze zomervakantie heel veel te doen. En kinderen vinden zo’n uitstapjes ook enorm fijn om te doen. Wij doken in het enorme aanbod van evenementen deze zomer en selecteerde enkele leuke uitstapjes om met de kinderen te doen.

Yale 3D World (Oostende)

Op Yale 3D World leef je je uit en acteer je in een 50-tal volledig nieuwe decors, terwijl vrienden en/of familieleden onvergetelijke foto’s van je nemen. In 2016 zijn er opnieuw tal van nieuwigheden met o.a. de Belgische première van de 3D video ‘Arctic Explorer.  Je speelt mee in een kortfilm en ontmoet er fantastische dieren. Dit alles wordt vastgelegd in een spectaculaire video. Dit en zoveel meer is te bewonderen in een tentencomplex aan de zeedijk van Mariakerke – Oostende. De locatie is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en de wagen.

Yale 3D World is alle dagen open (7 dagen op 7) van 16 juli t/m 28 augustus, dit van 11 tot 18 uur.

Tickets: Gratis: < 4j, 6 euro: 4 – 11j, 8 euro: senioren (vanaf 60 jaar), jongeren vanaf 12j en studenten (met studentenkaart, max. 25j), 10 euro: 18+, groepen (vanaf 15 pers.): kinderen 6-11j: 2,5 euro pp,groepen (vanaf 15 pers.): 12+: 7 euro pp

Dinos Alive (Oostende)

De expo Dinos Alive plaatst je in een teletijdmachine die je miljoenen jaren terug de tijd in stuurt. Je komt terecht in een wereld van de grootste landdieren die ooit hebben geleefd: de dinosaurussen. Een boeiende reis naar deze enorme dieren die 140 miljoen jaar lang geleefd hebben. Het enige wat nu nog overblijft van deze kolossen zijn botten die je in verschillende musea kan bewonderen en de machtige expo Dinos Alive in Kursaal Oostende deze zomer. Kom langs… als je durft!

Dinos Alive blijft tot 4 september elke dag open. De expo in Kursaal Oostende zal een oppervlakte hebben van net geen 2000 vierkante meter, verspreid over 4 verschillende zalen. Ticketprijzen variëren tussen 9,5 euro voor kinderen onder de 13 jaar en 13,5 euro voor volwassenen.

Er zijn verschillende kortingen voorzien. Senioren (+65 jaar) en studenten (op vertoon van de studentenkaart) betalen 11,5 euro. Er bestaat tevens een speciale familiepas voor 41 euro, goed voor twee volwassenen en twee kinderen.

Dinopark (Middelkerke)

Niet alleen in Oostende komen dino’s tot leven. Ook wat verder aan de Belgische kust zijn deze enorme dieren te bewonderen. Vlakbij bowling De Kegel is sinds enige tijd een echt Dinopark geopend. Lijkt een Velociraptor echt op een vogel? En is een Tyrannosaurus echt zo angstaanjagend? Ga het zeker eens ontdekken.

De toegang tot dit Dinopark is tijdens de zomervakantie dagelijks vanaf 12u tot 18u. Tickets kosten 12 euro voor iedereen ouder dan 13 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 9 euro.

Avontuurlijke uitstapjes

Kinderen houden van avontuur en dan is een avontuurlijk uitstapje zeker de moeite om te doen. Wat dacht je van een leuke fietstocht met een spoorfiets. Dit kan bv in de provincie Antwerpen (tussen Brasschaat en Kapellen), in de Hoge Venen of in Limburg.

Speelgrage kinderen mogen zich deze vakantie zeker ook eens goed vuil maken. Zo zijn er in verschillende gemeentes leuke speelbossen. Bij Compleet Geluk testen ze deze zomer verschillende van deze bossen. Maar ook een blotevoetenpad is leuk om met kinderen te doen. Daarnaast zijn er ook speciale kinderwandelingen zoals bv het Pagadderpad in het Kempische Dessel en een leuk wandel- en speeldomein in Kortrijk.

Op bezoek bij striphelden

Kinderen (en ook volwassenen) lezen graag strips. Waarom dan eens geen uitstapje maken in het teken van jullie favoriete striphelden. Zo vind je in Koksijde het Jommekeshuis. Dit is het vakantiehuisje waar tekenaar Jef Nys vele jaren op vakantie kwam en waar nu een museum is over Jommeke.

Houden je kinderen meer van Kuifje dan is een uitstapje richting Louvain-la-Neuve de moeite. Hier kan je in het Hergémuseum je laten onderdompelen in de avonturen van deze jonge reporter en zijn kameraden. Of zeggen Suske en Wiske jullie meer dan is een uitstapje naar de Kalmthoutse hei de moeite waard. Hier vinden jullie namelijk het Suske en Wiske – kindermuseum.

In Brussel kunnen jullie dan weer samen met de kinderen heel de geschiedenis van de strip ontdekken in het nationale stripmuseum. Naast een vaste tentoonstelling heb je hier regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die volledig aan strips zijn gewijd.

Spelen met water

We leren onze kinderen om niet te spelen met water. Toch zijn er enkele leuke plaatsen waar je naar hartenlust met en in het water kan spelen. Zo genieten jullie kinderen (en jullie ook) wellicht wel van een zwempartijtje in Plopsaqua in De Panne of een andere (buiten)zwembad.

Leren in de vakantie? Natuurlijk moet dit kunnen en liefst op een speelse manier. Zo is er in de buurt van Luik in het kuuroord Chaudfontaine, gekend van het gelijknamige water, Source O Rama. Een leerrijke attractie welke wetenschap en ontspanning op een leuke manier weet te koppelen. In hetzelfde thema “wetenschap en ontspanning” is in het Kempische Herentals Hidridoe een leuke attractie waar je meer dan 120 activiteiten hebt om de wondere wereld van het water te ontdekken.

Pretparken en dierentuinen

Iedereen houdt wel van een bezoekje aan een dierentuin of pretpark. Vele van ons gaan naar de gekende parken maar waarom deze zomer eens niet op ontdekking gaan naar andere (minstens even) leuke parken. Trek bijvoorbeeld is naar de exotische Antwerpse Kempen waar in de Olmense Zoo maar liefst 250 verschillende diersoorten te bewonderen zijn.

Ook qua pretparken zijn er leuke parken te ontdekken. Zo kan je in Nederland een fijne dag beleven in Toverland. Dit park viert dit jaar zijn 15de verjaardag en is dus nog een zeer jong park. Toch kan het zich zeker meten met de bekendere parken. Toverland ligt op zo’n 2u rijden van Antwerpen en Brussel.

Q: Welke uitstapjes hebben jullie zoals gepland tijdens deze zomervakantie? Of doen jullie over het algemeen het liefst?


Coverfoto: © Olmense Zoo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *