Vroeger was alles beter! Maar is dat wel zo? Brams moeder voert actie om een weekend lang alle elektriciteit af te sluiten in de straat: iedereen moet helemaal offline. Een regelrechte ramp voor Bram: hij is niet zo geschikt voor de wereld van vroeger. Als opa komt logeren, groeit de spanning in huize Botermans. Zal Bram dit overleven? Of wordt de antieke wereld hem fataal?

Het leven van een Loser 10: “FF Offline”

De jeugd, en wij zelf ook, moeten er niet aan denken … niet online zijn met PC of smartphone! Wij worden allemaal wel eens nerveus zodra er even geen Wi-Fi of 3G/4G is? Maar is dat wel goed? Was vroeger niet alles beter?

Het leven van een loser “FF offline” gaat over een briljant idee van mevrouw Botermans, de mama van Bram. Zij wil de hele straat overtuigen om een weekend zonder elektronische apparaten te leven. Aan de hand van een petitie wil ze de hele straat overtuigen om 48 uur hun smartphone en andere elektronische gadgets niet te gebruiken.

Natuurlijk zit Bram dat helemaal niet zo ziet zitten. Bram zou Bram niet zijn moest hij niet hopen dat het hele plan van zijn moeder niet door gaat. Hij komt er al snel achter dat hij geen geluk heeft. Wanneer hij wakker wordt merkt hij dat zijn moeder het heel serieus neemt. De elektriciteit is afgezet zodat zelfs zijn wekker het niet meer doet. Hij heeft dus geen flauw idee hoe laat het is … Toch blijft Bram niet bij de pakken zitten en probeert hij op een dolkomische manier toch terug “online” te gaan.

Het leven van een loser “FF offline”, het tiende deel van deze reeks, speelt leuk in op “de angst” die we in deze huidige maatschappij kennen om iets online te missen. Maar zelfs Bram komt er achter dat er ook voordelen zijn aan het offline zijn. Al mag dit niet te lang duren. Ook in dit tiende deel van deze graphic novels is de nodige portie humor aanwezig. Niet alleen in de tekeningen maar ook in de bijhorende teksten. Met “Ff offline” speelt Kinney duidelijk in op de “gevaren” in de huidige maatschappij en dit op een verstaanbare en humoristische manier.

Het tiende deel uit de reeks “Het leven van een Loser” is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en is zeker een aanrader om in de boekenkast van de kinderen te hebben staan.

Auteur: Jeff Kinney
Illustrator: Jeff Kinney
Uitgeverij: Utgeverij De Fontein
Pagina’s: 223
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789026140600

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Jeff Kinney - Het leven van een Loser
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *