Sprookjeshuwelijken? Ja ze bestaan! En dan hebben we het niet over de prinses die met haar droomprins (op het witte paard) trouwt. Maar over twee bestaande sprookjes die met elkaar gemengd worden tot een nieuw modern en humoristisch sprookje. Zo mochten we deel twee ontdekken namelijk het huwelijk tussen Ali Baba en de 40 rovers met Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen

Ali Baba en de Zeven Dwergen

De Sprookjeshuwelijken
Wat krijg je als je twee sprookjes met elkaar laat trouwen? Juist ja, een sprookjeshuwelijk!
Zoals dit bijzondere verhaal over de arme houthakker Ali Baba, die een fabelachtige schat ontdekt. Een berg diamanten, goud en juwelen, verborgen in een geheime grot. En gesloten door 40 rovers (39 eigenlijk…) en hun baas. Opperslechterik Fluffy (als baby was hij schattig, daarom heet hij zo).
De diamanten hebben ze afgepakt van zeven lieve dwergen: Vito, Cruise, Ben, Napoleon, Ciro, Elton en Prince. Wanneer Ali Baba hoort dat Sneeuw-wiewietje, het arme schaapje, voor door in hun kabouterhuis ligt, besluit hij hen te helpen.
Maar dat laten die rovers natuurlijk niet zonder slag of stoot gebeuren. Wanneer ze horen dat Ali Baba hun schat in een geheime kist heeft verborgen, bedenken ze een list. Hoe dat afloopt, lees én hoor je dit tweede verhaal uit de formidabele reeks De Sprookjeshuwelijken.

Recensie

Een luisterboek, het is eens iets anders. Onze dochter vindt dat altijd heel leuk. Op deze manier hoeft ze zelf niet te lezen, maar kan ze toch meevolgen in het boek. Ik heb geen QR-code lezer op mijn gsm en heb het enkel voor dit boek er ook niet opgezet. Maar via de website van de sprookjeshuwelijken kun je het luisterverhaal ook horen. Ideaal!

Je kunt kiezen tussen het volledige verhaal of de hoofdstukken afzonderlijk. Als je je kind één hoofdstuk per dag wil laten horen, dan selecteer je dat hoofdstuk en druk je op play. Ideaal voor de jonge kinderen die nog wat minder geduld hebben en die zich nog minder lang na elkaar kunnen concentreren.

In het verhaal zitten grappige verwijzingen naar dingen uit het heden of worden bepaalde zaken vergelijken met het heden. Als daar momenteel een probleempje rond is, dan wordt dit ook aangekaart. Dus de kinderen leren ook bij met dit verhaal.

Het luisterboek is niet zomaar een voorgelezen boek. Er komen allerhande speciale effecten in voor (een knal, verschuivende rots, …) Ik heb het via een hoofdtelefoon geluisterd en bij de extra info komt het zo wat uit de verte. Als er een ander personage aan de beurt is, dan kan dit ook slechts aan één oor hoorbaar zijn. Dat maakt het verhaal duidelijker voor de jonge lezers.

Het is een leuk concept en het steekt echt origineel in elkaar. Een echte aanrader in mijn ogen!

ISBN: 978 90 5908 957 0| Auteur: Philip Maes| Illustraties: Eric Bouwens | Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok | Pagina’s: 48| Leeftijd: vanaf 7 jaar | Te koop bij bv. Bol.com

Ook deel 1 (Buffalo Bill en de Kleine Zeemeermin) is nog steeds te koop bij bv. Bookspot

Pin it
Sprookjeshuwelijken 2: Ali Baba & de Zeven Dwergen

Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *