Midden december is het zover. Dan komt er een nieuwe Maya film naar de bioscoop. Studio 100 loste vandaag de eerste namen die hun stem uitleende voor Maya 2: De Honingspelen. De stem van Maya wordt net zoals de vorige film en in de serie vertolkt door Free Souffriau. Ook Thomas van Goethem kruipt opnieuw in de huid van Willy. Nora Gharib, bekend van “K3 zoekt K3” en “Patser”, neemt de stem van Violet voor haar rekening.

De allereerste Studio 100 animatiefilm rond het bekende bijtje Maya kreeg de award Beste Animatiefilm uit 2014 op het gala van de Beierse Filmprijzen. ‘Maya de Bij – Eerste vlucht’ was niet alleen in Vlaanderen een succes. De animatiefilm gooide wereldwijd hoge ogen. De film lokte hoge bezoekersaantallen en werd intussen al aan meer dan 120 landen verkocht. Een waar succes voor de makers en Studio 100.

Nora Gharib: “Ik kijk er enorm naar uit om de stem van Violet in te spreken, een nieuw figuurtje! Violet is de leider van Tropolis, de rivaal van Maya in de Honingspelen. Ze lijkt heel meisjesachtig en lief, maar niets is minder waar…!”

Het verhaal: De Honingspelen

Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje dat heel erg gesteld is op haar vrijheid, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Zij moeten het in verschillende proeven opnemen tegen het team van Violet. Als ze de spelen verliezen, moet de korf de volledige honingoogst van dat jaar afstaan aan de grote keizerin van Buzztropolis. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *