Monopoly is één van ’s werelds best verkochte bordspelen. Wereldwijd zijn er meer dan 300 miljoen exemplaren van verkocht. Naast de klassieke versie zijn er ook heel wat speciale versies uitgekomen. Maar ook digitaal weet Monopoly zijn mannetje meer dan te staan met o.a. een versie voor de Nintendo Switch. Maar toch ontbrak er nog een bepaalde versie van het populaire bordspel. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen dankzij de samenwerking tussen Hasbro, Identity Games en het Nederlandse pretpark Efteling. Monopoly werd namelijk ondergedompeld in de sprookjeswereld van de Efteling.

Sprookjeseditie

De Efteling-editie neemt spelers mee langs alle bekende attracties van het pretpark. Net zoals in het klassieke spel kan je ook nu huizen en hotels kopen. Maar in plaats van in bekende straten, staan ze nu bij attracties zoals Villa Volta, Droomvlucht en de Python. De stations van Monopoly werden dan weer vervangen door verblijfsaccommodaties zoals het Efteling Hotel en Vakantiepark Bosrijk. Ook de Kans- en Algemene Fonds-kaarten staan vol met typische wetenswaardigheden over het pretpark. En betalen doe je met het speciale Efteling-geld.

We zijn enorm trots op deze speciale Efteling-editie van het iconische Monopolyspel. Samen Monopoly spelen is, net als een dagje naar Efteling met het gezin, een mooie traditie. Zo komt er een stukje Efteling-beleving bij de mensen thuis.

Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling

Het spel is sinds zaterdag 13 oktober verkrijgbaar, voorlopig alleen in de Efteling zelf. Je kan een exemplaar op de kop tikken bij de souvenirwinkeltjes Efteldingen, Marskramer en Jokies Wereld. Vanaf donderdag 1 november kan je het spel ook kopen bij Bol.com, Intertoys en Toychamp (BE). Het kost 55 euro en wie een abonnement heeft bij de Efteling, krijgt 5 procent korting.


Afbeeldingen: © Efteling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *